23.05.2022 | Cítíte tu svěžest jarního vzduchu? Čerstvost, lehkost, spoustu bylinek a plných chutí? A co takhle to všechno vzít a přenést na talíř? S našimi recepty vám jaro nejen zavoní, ale i zachutná!
17.05.2022 | Nadýchané těsto a jemný, akorát sladký, perfektně vyšlehaný a ochucený krém – spojení, jenž tvoří cupcake snů. Přestože propracovat se k uspokojivému výsledku kolikrát stojí hned několik pokusů, není z toho třeba dělat vědu. Vsaďte na ozkoušené krémy profesionálů a nechvátejte. Perfektní krém si žádá svůj čas.
10.05.2022 | Vnímáte jogurt jen jako ideální přílohu k snídaňovému müsli nebo rychlou svačinku? Omyl, lahodný mléčný produkt můžete použít i k přípravě řady chutných jídel od polévek až po dezerty. Nechte se inspirovat našimi jarními tipy od šéfkuchařů.
02.05.2022 | Není pochyb o tom, že aperitiv naladí chuťové pohárky, decka dobrého vína posune pokrm do vyšších sfér, na slehnutí se hodí sklenka vychlazeného piva a po jídle přijde vhod digestiv. Ale umíte samotný alkohol využít jako přísadu nepostradatelnou při přípravě samotného pokrmu?
28.04.2022 | Máslo lze nejen namazat na pečivo, ale také použít při vaření a pečení, kde výsledným pokrmům dodává lahodnou chuť. Chcete-li však své chuťové pohárky ještě více rozmazlit, zkuste máslo vylepšit nejrůznějšími ingrediencemi dle své fantazie. Poradíme vám, jak ochucená másla využít a přinášíme také originální recepty na slané i sladké varianty...
21.04.2022 | Chléb s máslem, šunkou, sýrem nebo salámem je jednou nejtypičtějších studených večeří. A ačkoli mu nelze vytknout, že není dobrý, shodneme se parně na tom, že jím už nikoho neohromíte. Studené večeře přitom nemusejí být nuda. I ve studené kuchyni panují trendy, které z nouzovky vytvoří dokonalý gurmánský zážitek.
15.04.2022 | Velikonoce už klepou na dveře - nejvyšší čas se na ně náležitě připravit. Na barvení vajec ještě času dost, na pečení však nikoli. Udělejte si velikonoční perníčky, nadýchané jidáše nebo mazanec s ořechy!
25.03.2022 | Velikonoce jsou důležitým křesťanským svátkem, zároveň však také připomínají oslavy začátku jara. Po dlouhém zimním období přichází na pulty obchodů čerstvé ovoce, zelenina i bylinky a máte tak možnost připravit pestrobarevná jídla, která jsou nejen chutná, ale také přitahují pozornost svým lákavým vzhledem. Pusťte proto do své kuchyně nejrůznější odstíny a chutě...
17.02.2022 | Každý z nás ve své domácnosti ročně vyplýtvá zhruba 25 kilogramů potravin. Většinu tvoří zbytky ovoce a zeleniny, často ale vyhazujeme i staré pečivo, mléčné výrobky a maso. A ačkoliv se v nakládání s potravinami „lepšíme“, stále jde o velké množství jídla, které mnohdy končí v odpadcích zbytečně. Než zamíříte s dalším zbytkem do koše, zkuste ho ještě zužitkovat!