Zdravý životní styl

ZAMĚŘTE SVOU POZORNOST NA OCENĚNÉ POTRAVINY!

19.01.2022 | Potravinářská komora ČR již od roku 2014 vyhlašuje „Cenu Potravinářské komory o nej- lepší potravinářský inovativní výrobek“ a to pro všechny potravinářské komodity.

HRSTKOVÁ POLÉVKA UMÍ ZÁZRAKY! PRO SPORTOVCE I DIETÁŘE

18.01.2022 | Hrstková polévka patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně. Je sytá, plná vitaminů a její základní ingrediencí je směs luštěnin. Stačí dát po hrstce čočky, hrachu a fazolí nebo sáhnout po již připravené směsi, která obsahuje hned několik druhů těchto luštěnin.

6 MÝTŮ O MLÉCE, KTERÉ PŘEŽILY NOVÉ TISÍCILETÍ

12.01.2022 | Věděli jste, že více než třetina čechů (36 %) pije mléko méně než jednou týdně, a z toho 28 % nepije mléko vůbec? Značnou vinu na tom mají i některé mýty a často uváděné nepravdy, které o této potravině mezi veřejností kolují. Proto jsme oslovili odborníky, kteří nám prozradili, jak to s těmi mýty vlastně je?

NEDOSTATEK POHYBU? ZAVEĎTE POHYBOVÉ SVAČINY!

06.01.2022 | Sedím, sedíš, sedíme... a to příliš často a příliš dlouho bez přerušení. Když se k tomu přidá nedostatek rutinního pohybu a pokud pohybové aktivity, které volíme, jsou často v přímém protikladu k naší nečinnosti během většiny dne – jsou příliš intenzivní a vedou k přetěžování, výsledkem jsou zdravotní problémy a úrazy.

POLEPŠENÍ ČEŠI? JÍME VÍCE LUŠTĚNIN, PIJEME MÉNĚ ALKOHOLU

06.12.2021 | Koronavirová epidemie mění i stravovací návyky Čechů. Spotřeba alkoholu byla loni kvůli uzavření restaurací nejnižší od roku 1996. Naopak rýže a luštěnin lidé snědli nejvíc od začátku sledování, uvedl dnes Český statistický úřad (ČSÚ). Celkově podle něj loni spotřeba potravin v Česku stoupla.

Mléčné výrobky budou lepší! Méně soli, více živin!

02.12.2021 | Zpracovatelé mléka a výrobci mlékárenských výrobků v České republice jsou inovačně aktivní – prostředky vynakládané na inovační činnost dosahují v průměru 5 – 10 % z úrovně celkových nákladů.

Jedno nestačí? Další komplikované skóre do počtu!

29.11.2021 | Snahy mnohých organizací a politiky států přispět jednoduchým systémem k určené zdraví prospěšných a zdraví neprospěšných potravin jsou vítané, ale fungující systém chybí. Po rozporuplném Nutri-Score přicházejí další, neméně nesmyslné návrhy.

Proč potřebujete sledovat FAO? Koupě rybky bez rizika

03.11.2021 | Znečištění moří a oceánů neustále roste, a z některých lokalit, například z Baltického moře, by se snad ani některé vylovené ryby konzumovat neměly. Ne každý přitom ví, že destinace, odkud mořská produkce pochází, musí být povinně uváděna na obalech produktů z ryb, a to prostřednictvím kódů FAO.

Káva a škodlivá? Výzkumy mluví jasně!

19.10.2021 | Pití kávy může být zdravé, ale také nemusí. Zatímco některé studie doporučují její konzumaci jako prevenci před některými onemocněními, existují i doklady opačné, tedy že nadměrný přísun hořkého černého moku jiná onemocnění spouští. Jak se orientovat ve změti protichůdných informací?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont