Zaujalo nás

ZÁJEM O CHAMPAGNE VZROSTL O TŘETINU

19.01.2022 | Francouzští výrobci šampaňského za sebou mají úspěšný rok. Loni prodali více než 320 milionů lahví tohoto šumivého vína z kraje Champagne, což je meziročně o 32 procent více. S odkazem na francouzský výbor pro šampaňské o tom dnes informovala agentura AFP.

PAVEL BERKY: SKVĚLÉ JÍDLO SE DÁ UVAŘIT I SE STOVKOU V KAPSE

17.01.2022 | Pavel není jen návrhář, nebo kuchař. Je to balzám na duši. Jeho životní energie je nebezpečně chytlavá a jeho pohled na svět neskutečně pokorný. Jestli teď řeknu, že je jednou z osobností, které nemohou minout Vaše srdce, je to pravda. Finalista Master Chef Česko z roku 2020 nenabízí talent a souhru chutí, nabízí sebe, svou duši a svoje přesvědčení. A to se Vám nepřejí!

Z LETOŠNÍCH KONTROL: POLEPŠENÍ PRODEJCI KAPRŮ

13.01.2022 | Veterináři před Vánocemi zkontrolovali 878 prodejců kaprů, závadu zjistili u tří procent. O rok dříve chybovala dvě procenta obchodníků s rybami, inspektoři ale provedli zhruba o 50 kontrol méně. Z dlouhodobého hlediska se výsledky kontrol zlepšují. ČTK to sdělil mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.

DALŠÍ RÁNA PRO RESTAURATÉRY, NEZACHRÁNILY JE ANI VÁNOCE

10.01.2022 | Ačkoli restauratéři obvykle na sklonku roku zažívají žně, letošní rok je vypekl. Do restaurací přišlo oproti roku 2019 zhruba o 20 procent hostů méně, tržby podnikům poklesly v průměru o 10 procent. S koncem roku jich také letos zavřelo zhruba o 10 procent více než obvykle, nevyplatilo se jim otevírat.

KDYŽ SE ŘEKNE BEZ ÉČEK, ANEB VĚZTE, CO SI KUPUJETE?

06.01.2022 | Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Státní veterinární správou a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí vydalo stanovisko ke způsobu dobrovolného označování „bez E“ nebo „bez přidaných E“ a vyjádření s podobným významem. Začne platit od července.

NEDOSTATEK POHYBU? ZAVEĎTE POHYBOVÉ SVAČINY!

06.01.2022 | Sedím, sedíš, sedíme... a to příliš často a příliš dlouho bez přerušení. Když se k tomu přidá nedostatek rutinního pohybu a pokud pohybové aktivity, které volíme, jsou často v přímém protikladu k naší nečinnosti během většiny dne – jsou příliš intenzivní a vedou k přetěžování, výsledkem jsou zdravotní problémy a úrazy.

JE TO TADY! NÍZKÁ CENA PŘEDBÍHÁ KVALITU POTRAVIN

05.01.2022 | Lidé při nákupu potravin kladou větší důraz na cenu. Cena je nyní důležitá pro 34 procent populace, tedy o pět procentních bodů více než před 2,5 lety, kdy se tento průzkum prováděl naposledy. Vyplývá to z aktuálního průzkumu poradenské společnosti KPMG. Kvalita je rozhodující pro 44 procent Čechů, o procentní bod více než dříve.

KAM MŮŽE SMĚŘOVAT TUZEMSKÉ CUKRÁŘSTVÍ?

05.01.2022 | Ačkoli se může zdát, že mluvit v souvislosti s potřebou zlepšit složení jídelníčků tuzemských spotřebitelů o výrobě dortů a cukrářských produktů nemá logiku, trendy zdravějšího stravování zasáhnou, a částečně již zasahují, i klasickou cukrářskou výrobu.

KAREL FRÝD: ZA KVALITU POTRAVIN SI PŘIPLATÍTE, ALE VAŠE TĚLO VÁM TO VRÁTÍ

04.01.2022 | Plyšák Caros, neboli Karel Frýd. Tohoto účastníka legendární a historicky první české verze reality show Big Brother, kterou jsme na obrazovkách tuzemské komerční televize viděli před šestnácti lety, si jistě všichni diváci pamatují. Soutěž sice tehdy nevyhrál, ale životní výhrou se nakonec pyšní. Tou je jeho rodina. Navíc se živí tím, co ho nejvíc baví. Je z něj úspěšný fitness kouč a kondiční trenér, který pomáhá lidem dosáhnout jejich vysněné postavy. Jeho odborných rad o kombinaci stravování a cvičení už využila i řada českých celebrit. O jídle tak toho Karel Frýd ví opravdu hodně.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont