Zaujalo nás

PŘELAĎTE NA ÚSPORNÝ REŽIM: 4 KROKY K ŠETŘENÍ

05.08.2022 | Otázka finanční náročnosti nákladů vynaložených za potraviny je na denním programu, bohužel, a současné vyhlídky nepočítají se zásadní změnou scénáře. Je zřejmé, že šetřit je a bude potřeba. Ovšem je také nutné vzít úsporný režim za správný konec.

RYBY PLNÉ TOXINŮ? JAK DOPLNIT OMEGA 3 AJ. BEZ RIZIKA?

03.08.2022 | Obecně platí, že ryby jsou velmi zdravou potravinou. Obsahují kvalitní bílkoviny a třeba losos nebo jiné tučné ryby obsahují i dostatek omega-3 cenné tuky. Jistě, nebudete jíst pravidelně třeba maso mečouna nebo další druhy, o nichž je známo, že obsahují rtuť, to nechcete přehánět, ale jinak se najezte.

BURČÁK BUDE! VALTICE OZNÁMILY SKLÍZENÍ HROZNŮ

01.08.2022 | První letošní hrozny, které poslouží na výrobu burčáku, sklidili dnes ráno ve vinohradu na Kraví hoře v Dolních Dunajovicích. Většina obvyklých raných odrůd dozraje až za týden, vinařství Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice bude burčák vyrábět z odrůdy Augustovskij dovezené ze Slovenska. Ta dozrává o osm až deset dní dříve než Irsai Oliver, který obvykle dozrává jako první.

ZMRZLINA V OHROŽENÍ? NEVÍME, ZA KOLIK, ŘÍKAJÍ VÝROBCI

01.08.2022 | Lidé přes zdražení, někde až o desítky procent, na zmrzlinu podle zmrzlinářů chodí, někteří ale méně často. Případné další zvyšování cen nechtějí výrobci zmrzliny nyní odhadovat, bude záviset na vývoji cen energií a surovin. I kvůli problémům s dostupností ingrediencí mohou z nabídky zmizet některé příchutě. Vyplývá to z ankety mezi výrobci zmrzliny.

PECKA, DÍKY OMYLU! VĚDCI OBJEVILI ÚČINKY FERMENTOVANÉHO HRACHU

26.07.2022 | Vědci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně zkusili vylepšit výživovou hodnotu hrachu za pomoci fermentace. Výsledky výzkumu ukazují, že proces kvašení pozitivně ovlivňuje stravitelnost hrachu a mimo jiné umožňuje tělu vstřebat více železa.

CENU MASA TLAČÍ I OBALOVÝ MATERIÁL! HLEDÁ SE ŘEŠENÍ?

26.07.2022 | Obaly masných výrobků zdražily za poslední rok o 100 %. Vyplývá to údajů Českého svazu zpracovatelů masa (ČSZM). Podle jeho výkonného ředitele Radka Slance jde o významnou položku při tvorbě konečné ceny výrobku. Firmy proto hledají způsoby, jak snížit spotřebu obalů.

DO OBCHODU V TOMTO VEDRU? RADĚJI NÁKUPY ONLINE!

22.07.2022 | Současná vedra podle obchodníků zvedají takzvaný impulzivní prodej, tedy zájem především o menší balení nápojů k okamžité spotřebě či nanuky. Některé on-line supermarkety sledují vyšší zájem o dovoz nákupu domů, a to v Praze i dalších regionálních městech. Tradičně při vysokých teplotách roste v potravinách poptávka po melounech, zmrzlinách, alkoholických i nealkoholických nápojích.

POZOR NA TYTO ROZINKY! JSOU PLNÉ ZAKÁZANÉHO MINERÁLNÍHO OLEJE!

21.07.2022 | Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalili v jedné šarži rozinek značky Dr. Ensa slovenského výrobce Encinger SK zakázaný minerální olej. Šarži označenou E02220197C s minimální trvanlivostí do 4.dubna 2023 nařídili stáhnout z trhu, lidé by tyto rozinky neměli jíst.

DÁME JÍDLO SPUSTÍ EXPRESNÍ DORUČENÍ ZBOŽÍ DO 30MINUT

19.07.2022 | Společnost Dáme jídlo v červenci spustí novou službu Dáme rozvoz, která nabídne zákazníkům rozvoz zboží z obchodů a e-shopů do 30 minut. Službu spustí s vybranými partnery během července a postupně ji chce nabízet ve 100 obcích po celé ČR.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.