10.05.2022 | Spotřeba ryb v České republice je dlouhodobě nízká, spousta Čechů patří jen ke svátečním konzumentům. Ať už z důvodu nedostatečné nabídky v běžných obchodech, vysoké ceny nebo dřívější špatné zkušenosti. Těm se vyhnete a své mínění si jistě opravíte, pokud si koupíte rybu opravdu čerstvou a kvalitní.
09.05.2022 | S rostoucími cenami potravin v regálech obchodů se mění spotřebitelské návyky Francouzů. Inflace je nejvyšší za posledních 14 let a téměř polovina obyvatel země proslavené svou gastronomií a módou plánuje utrácet méně. Nejznatelnější je propad u potravin v biokvalitě, ale přestaly se prodávat například i zubní kartáčky, uvádí server BFM TV.
06.05.2022 | 6. květen patří od roku 1992 Mezinárodnímu dni bez diet. Smyslem je upozornit na škodlivost a neúčinnost „zázračných“ diet, oslavit lidské tělo! Jeho zakladatelkou je Britka Mary Evans, která bojovala s anorexií.
05.05.2022 | Co mohou spotřebitelé dělat pro udržení mikrobiologické kvality minerálních, pramenitých a stolních vod; a pitné vody čerpané z vodovodního kohoutku?
05.05.2022 | Mražené hranolky mají obrovské množství výhod, z nichž největší je jejich spotřebitelské pohodlí. Připravíte je bez námahy, loupání brambor, zbytečného odpadu a špinavého nádobí. Stačí je vyndat z mrazničky, vysypat na plech, do fritézy nebo na pánev a za chvíli jsou hotové. Nejsou však hranolky jako hranolky! Jak si vybrat ty opravdu dobré a kvalitní?
04.05.2022 | Pracovní den bez kávy si nedokáže představit 44 procent Čechů. Čtvrtina lidí kávu v práci pije pravidelně a 15 procent uvedlo, že ji pije občas. Devět procent respondentů uvedlo, že kávu nepije vůbec ani doma. Šest procent respondentů pak kávu pije, ale ne v práci.
03.05.2022 | Šéfkuchař a majitel několika restaurací Zdeněk Pohlreich je už spoustu let z televizí známý především jako nekompromisní šéf, který se s nikým a s ničím moc nemaže. Prozradil, jak je to ale ve skutečnosti a jak se v posledních letech změnil.
03.05.2022 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila v roce 2021 celkem 44 218 vstupů do provozoven potravinářských podniků, provozoven společného stravování, celních skladů a internetových obchodů.
02.05.2022 | I finančně nenáročné kampaně mohou vést ke snížení plýtvání potravinami. Lidé reagují na letáky, edukativní příspěvky na sociálních sítích, nálepky na popelnicích, čtou jednoduché informační brožurky. Naopak efekt dražších kampaní se v krátkodobém horizontu nedostavil.