29.09.2022 Jana Čiháková
Bramborové krokety jsou klasika, která potěší. Nemusíte se omezovat ale jen na tento druh zeleniny. Brokolicové krokety vás překvapí svou výtečnou chutí a obsahují i méně kalorií.
20 dkg hrubé mouky Pernerka
40 dkg vařených studených brambor
20 až 25 dkg syrové brokolice
20 dkg hrubé mouky Pernerka
mouka na podsypávání podle potřeby
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
sůl podle chuti
olej na smažení podle potřeby
Ingredience na obalení:
1 vejce
6 lžic mléka
strouhanka podle potřeby
sůl podle chuti
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
22.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje krůtí šunku od výrobce LE&CO-Ing. Jiří Lenc, s.r.o. kvůli obsahu bakterie Listeria monocytogenes. Výrobek prodávaly pod dvěma různými obchodními názvy obchodní řetězce Tesco a Globus. Spotřebitelé, kteří mají šunku doma, by ji neměli konzumovat a mohou ji vrátit v místě nákupu.