Recepty

To voní až sem! Vyzkoušejte skvělé pappardelle s chřestem

22.06.2021 | Když se spojí vášeň pro vaření, kterou má Elly, alias Bohyně kuchyně, s poctivou prací českých vinařů a farmářů, vznikají opravdové poklady, které kuchyně jen tak neopouštějí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, zamilujete se nejen vy, ale i každý, komu jej připravíte.

Víte, jak chutná Nepál? Máme pro vás výčet nej ingrediencí + recept

31.05.2021 | Kořeny nepálské kuchyně jsou rozprostřeny hezky doširoka, přesto má místní gastronomie svá jasná specifika, částečně se lišící region od regionu. Na čem si v Nepálu můžete pochutnat, co vás překvapí a jaké je nejčastější faux pas během konzumace?

Chřestové recepty, do kterých se nejde nezamilovat

28.05.2021 | Začátek chřestové sezóny každoročně závisí na počasí, obecně se ale za její start považuje polovina dubna. Trvá přibližně dva měsíce a tradičně končí svátkem svatého Jana 24. června. Chcete si letošní sezónu chřestu užít s plnou parádou? Pak vyzkoušejte některé z našich receptů.

Žádný učený z nebe nespadl. Fotky z kuchyně, u kterých se pobavíte

10.05.2021 | Ne vždycky jde v kuchyni všechno podle plánů. Občas se zapomene na hrnec na plotně, neodhadne množství surovin a nebo vás překvapí vada materiálu. Podívejte se na kulinární eskapády. Myslíme, že se od srdce zasmějete.

Devadesátileté tajemství Fernetu: Veřejnost zná doposud jen šest bylin ze čtrnácti

26.04.2021 | Počátky bylinného nápoje Fernet Stock sahají až do roku 1927. Za nezaměnitelnou chutí bylinného nápoje stojí tajná receptura, kterou jako poklad z rodinného sejfu vyzdvihl Lionello Stock jakožto reakci za porušení gentlemanské dohody Bernardinem Brancou. Tato zkušenost však mladému Lionellovi přihrála možnost vytvořit proslulý Fernet Stock, který si díky své oblibě drží stále stejnou recepturu a v čisté podobě i legendárním drinku Fernet Stock Bavorák si ho vychutnáváme již více než 90 let.

Znát jen klasickou čočku je škoda, objevte tu červenou

20.04.2021 | Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Škroby obsažené v čočce se díky obsahu vlákniny vstřebávají pomalu a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve.

Ještě nikdy se vám nepovedly domácí housky? Tak zkuste tento recept!

14.04.2021 | Nad čerstvé pečivo není, a když je navíc vytažené z domácí trouby, jen se po něm zapráší. Příprava není složitá, těsto nemusíte nechat ani kynout. Není se čeho bát. Pusťte se do přípravy klidně ještě dnes - večeře, za kterou sklidíte úspěch, je zaručena.

Jaro plné svěžesti míří do vaší kuchyně: Tyto recepty budete s láskou dělat i po Velikonocích

02.04.2021 | Velikonoce jsou důležitým křesťanským svátkem, zároveň však také připomínají oslavy začátku jara. Po dlouhém zimním období přichází na pulty obchodů čerstvé ovoce, zelenina i bylinky a máte tak možnost připravit pestrobarevná jídla, která jsou nejen chutná, ale také přitahují pozornost svým lákavým vzhledem. Pusťte proto do své kuchyně nejrůznější odstíny a chutě...

Už jste zkoušeli beránka, se kterým nemusíte do trouby?

31.03.2021 | Zelená k Velikonocům neodmyslitelně patří, co takhle zkusit připravit beránka s práškem matcha? Máme pro vás nepečený recept, který vás bude bavit a přinese příjemnou jarní svěžest do vašeho jídelníčku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.