25.03.2022 | Velikonoce jsou důležitým křesťanským svátkem, zároveň však také připomínají oslavy začátku jara. Po dlouhém zimním období přichází na pulty obchodů čerstvé ovoce, zelenina i bylinky a máte tak možnost připravit pestrobarevná jídla, která jsou nejen chutná, ale také přitahují pozornost svým lákavým vzhledem. Pusťte proto do své kuchyně nejrůznější odstíny a chutě...
17.02.2022 | Každý z nás ve své domácnosti ročně vyplýtvá zhruba 25 kilogramů potravin. Většinu tvoří zbytky ovoce a zeleniny, často ale vyhazujeme i staré pečivo, mléčné výrobky a maso. A ačkoliv se v nakládání s potravinami „lepšíme“, stále jde o velké množství jídla, které mnohdy končí v odpadcích zbytečně. Než zamíříte s dalším zbytkem do koše, zkuste ho ještě zužitkovat!
11.02.2022 | Na chuťovky ze streetfoodových festivalů, bister a food trucků už nemusíte čekat. Přeneste si jídlo z venku rovnou do vašich obýváků a připravte si s vašimi přáteli pohodový večer se skvělým jídlem
21.01.2022 | Mléko a mléčné výrobky lze konzumovat a používat v mnoha podobách, včetně těch nejméně očekávaných. Přinášíme pár nápadů na mnohdy opravdu neobvyklé letní osvěžení.
10.01.2022 | Vyzkoušejte poulet (= kuře) parmentier (čti „pule parmentiié) s francouzským šarmem.
29.12.2021 | Jíte čočku jen jednou do roka, abyste dodrželi novoroční tradici? Tak to děláte chybu. V chladných dnech jsou luštěniny, ke kterým čočka patří, ideální potravinou pro zahřátí. Dokáží zasytit, nezatíží rodinný rozpočet, jsou bohaté na bílkoviny a minerální látky, mají nízký glykemický index, díky čemuž jsou vhodné i pro diabetiky.
06.12.2021 | Krásně voní máslem a nepřipaluje se. Dá šmrnc jakékoliv polévce i omáčce, je skvělé na dušenou zeleninu, osmažíte na něm ty nejlepší a nejvoňavější řízky a lze ho namazat i na chléb a jíst za studena. A také využít k zevnímu použití na hojení ran nebo po štípnutí hmyzem. O čem, že je řeč? O ghí, čistém máselném tuku té nejvyšší kvality, který si prostě zamilujete!
02.12.2021 | Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.
22.11.2021 | Čerstvé krevety, trochu bylinek a skvělé víno, to je kombinace, která nemůže dopadnout jinak než totálním uspokojením všech smyslů. Pokud hledáte lehké a přitom zdravé jídlo, právě jste jej našli.