Recepty

Domácí tagliatelle carbonara? S námi je zvládnete

23.03.2021 | Domácí těstoviny, to není nic složitého. A když je budete navíc dělat podle kuchaře Pavla Berkyho, je to i zárukou toho, že se vám prostě povedou. Na tagliatelle nepotřebujete ani nudlovačku - můžete je klidně "po staru" nakrájet nožem.

Pusťte se do cupcakes! S těmito tipy je zvládnete

08.03.2021 | Nadýchané těsto a jemný, akorát sladký, perfektně vyšlehaný a ochucený krém – spojení, jenž tvoří cupcake snů. Přestože propracovat se k uspokojivému výsledku kolikrát stojí hned několik pokusů, není z toho třeba dělat vědu. Vsaďte na ozkoušené krémy profesionálů a nechvátejte. Perfektní krém si žádá svůj čas.

Nemusí být jen sladké. Zkuste muffiny s medvědím česnekem

18.02.2021 | Máte rádi muffiny - a víte, že je nemusíte dělat jen nasladko? Tyto s medvědím česnekem můžete servírovat jako neotřelou přílohu k pečenému masu!

Tak to jste ještě určitě nezkoušeli aneb Recepty, které osvěží váš jídelníček

16.02.2021 | Rýže je samozřejmě skvělá jako příloha, můžete z ní ale udělat i neotřelý dezert a věřte, že si vás získá. Z cizrny zase nemusíte dělat jen hummus a omezovat se jen na ovesnou kaši je také škoda. Tady jsou tři recepty, které míří mezi stálice vašeho jídelníčku!

Netradiční snídaně - zítra ráno zkuste, sklidíte úspěch

12.02.2021 | Pokud vám chybí francouzské metropole a zakládáte-li si na sladkých snídaních, vyzkoušejte recept na křupavý French toast podávaný s tvarohem, čerstvým ovocem a nasekanou čokoládou posypaný opraženými Corn flakes.

Dejte si kaši, v zimním období je ideální

03.02.2021 | Kaše mají mnoho podob a na to začít není nikdy pozdě. Zkuste jeden z našich receptů, anebo klidně všechny. Uvidíte, že si je oblíbíte.

Domácí paštika z kuřecích jater s bylinkami a bílým vínem

02.02.2021 | Dejte si paštiku! Přinášíme skvělý recept na domácí paštiku. Chutnat bude i těm nejnáročnějším strávníkům a jemně dokreslí poklidnou atmosféru zimních večerů.

Citronová babeta z rýžové mouky. Vyzkoušejte, chutná skvěle!

01.02.2021 | Hledáte zákusek, po kterém vám nebude těžko? Oprašte recept, který dříve platíval za rychlou nouzovku, klasickou mouku ale nahraďte tou rýžovou. Je přirozeně bezlepková a budete se cítit daleko víc fit.

Připravte si slávky na bílém víně podle Bohyně kuchyně

18.01.2021 | Čerstvé slávky poznáte tak, že jsou zavřené a při tepelné úpravě se krásně otevřou. Ty, které zůstanou zavřené, nejsou vhodné k jídlu a ihned je vyhoďte. Slávky zpracujte co nejdříve poté, co si je přivezete z obchodu, žádné otálení. Našli jste v pytlíku už nějakou slávku otevřenou? To také není v pořádku a rovnou ji vyhoďte.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.