Recepty

S marmeládou, kakaem nebo muškátovým oříškem: Netradiční čajové recepty

06.01.2021 | Na britských ostrovech si vzhledem k nestálému klimatu a častým srážkám vždy vědí rady, jak se dostat do pohody. Základní pravidlo zní: zahřát se zevnitř! Dobře posloužit může celá řada nápojů, nejlépe samozřejmě pravý anglický čaj.

Je čas si udělat "vaječňák", tady je recept

18.12.2020 | Tradice pití vaječného likéru sahá až do středověku, kdy byl tento nápoj oblíbený hlavně mezi bohatými aristokraty. Chudí lidé si alkohol potřebný pro jeho výrobu zkrátka nemohli dovolit. Dnes si naštěstí vaječný likér nebo také vaječný koňak dopřát můžeme a také si ho dopřáváme.

Tohle ještě stíháte aneb Vánoční rychlovky, které vám zachutnají

17.12.2020 | Vánoce přicházejí... A s nimi i spousta dobrot! Udělejte si příjemné adventní posezení a povídání u hořících svíček si oslaďte máslovými sušenkami ve tvaru sněhuláčků podle @neplechanaplechu. A k tomu si můžete připravit smetanový likér s kokosem a čokoládou. Podívejte se, jak na to...

Pomazánky, jak se patří: Po těchto se zapráší

08.12.2020 | Jednoduché recepty jsou ty nejoblíbenější. Po vánočním shonu se obvykle nikomu nechce trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Není to ani nezbytné. Stačí pár ingrediencí a dokonalá pochoutka je na světě. Protože jde o pokrmy velice jednoduché, je třeba, aby byly použité ingredience kvalitní.

Takový "obyčejný" toast: 7 kombinací, které zachutnají

24.11.2020 | Chléb s máslem, šunkou, sýrem nebo salámem je jednou nejtypičtějších studených večeří. A ačkoli mu nelze vytknout, že není dobrý, shodneme se parně na tom, že jím už nikoho neohromíte. Studené večeře přitom nemusejí být nuda. I ve studené kuchyni panují trendy, které z nouzovky vytvoří dokonalý gurmánský zážitek.

Nezdržujte se na home office s přípravou jídla! Tyto recepty zvládnete raz dva

19.11.2020 | Epidemie koronaviru a s ní spojená karanténa, home office a zavřené restaurace... To vše nás letos donutilo změnit stravovací návyky a začít se více otáčet v kuchyni. Vaření však nemusí být „časožrout“. Máme pro vás nápady na rychlé recepty na kompletní menu, které zabere jen chvilku.

Streedfood u vás doma. Recepty od Markéty v troubě, které vám zachutnají

18.11.2020 | Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka Markéta v troubě pro vás připravila chutné a jednoduché recepty, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku.

Dvě legendy o svatomartinské huse a dva skvělé recepty

11.11.2020 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.

Dýňová sezóna ještě nekončí. Zkuste ji připravit na dva netradiční způsoby

10.11.2020 | Dýně, to není jen polévka. Můžete ji naplnit masovou nebo zeleninou směsí a zapéct se sýrem, nebo z ní připravit třeba skvělé špagety.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.