Recepty

Dýňová sezóna ještě nekončí. Zkuste ji připravit na dva netradiční způsoby

10.11.2020 | Dýně, to není jen polévka. Můžete ji naplnit masovou nebo zeleninou směsí a zapéct se sýrem, nebo z ní připravit třeba skvělé špagety.

Když se řekne cannoli: Recepty na netradiční sladkou tečku

04.11.2020 | Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

Na lehčí vlně: celerové lasagne & plněné taštičky z dýně a květáku

03.11.2020 | Kombinace bílkovin a většího množství sacharidů procesům trávení zrovna nefandí. Zkuste svému zažívání naopak odlehčit. O gurmánský zážitek se nepřipravíte a budete se cítit lépe. Tady jsou dva recepty, které to u nás tento týden vyhrály pro jednoduchost přípravy a fantastickou chuť.

Strašidelně dobré halloweenské drinky

31.10.2020 | Halloween, to nejsou jen dýně a dobroty z nich, patří k němu oslavy a i když ty letošní nebudou bujaré, můžete se doma osvěžit aspoň skvěle namíchaným drinkem. Tady jsou naše tipy.

Svět slaví Halloween, víte ale kde a jak?

30.10.2020 | I když mnoho lidí považuje Halloween za ryze americký svátek, jeho počátky spadají na území Evropy. Byli to totiž Keltové, kteří tak slavili začátek zimy. Samhain, jak se svátek dříve nazýval, obsahoval celou řadu obřadů a zvyklostí a na území Skotska a částečně v Irsku se slaví dodnes.

Spagheti alla Nerano dle neapolského šéfkuchaře Salvatore Iovina

14.10.2020 | Milujete italské jídlo? Vyzkoušejte Spagheti alla Nerano podle toho nejpovolanějšího z nejpovolanějších, neapolského šéfkuchaře Salvatora Iovina, který si otevřel skvělou a opravdovou neapolskou restauraci v Praze v Modřanech!

Vychutnejte si Cavu, samotnou i třeba v míchaném podzimním drinku

05.10.2020 | Ve španělské oblasti Penedès dozrává vinná réva, ze které místní vinaři během podzimu připravují prémiové šumivé víno Cava. Než bude ale možné otevřít lahve z letošní sklizně, bude třeba počkat několik měsíců. V souladu se zakotvenými postupy musí totiž Cava zrát v lahvích tradiční metodou, stejně jako šumivé víno z Champagne, devět a více měsíců.

Dejte si večer chleba (a na něj jednu z těchto svou úžasných pomazánek)

16.09.2020 | Naše babičky připravovaly denně teplý oběd i teplou večeři. Dnes odborníci připouštějí, že jedno teplé jídlo stačí. Když sáhnete po kousku kvalitního žitného chleba, namažete jej zdravou pomazánkou a talíř doplníte čerstvou pokrájenou zeleninou, dopřejete si plnohodnotnou večeři i bez vaření.

Troufáte si na výrobu domácí šunky?

09.09.2020 | Do výroby domácí šunky se v poslední době pouští stále větší počet lidí. Důvodem je zejména jejich zklamání z kvality šunek průmyslově vyráběných a také snaha mít přehled o tom, co přesně konzumuji.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.