Spagheti alla Nerano dle neapolského šéfkuchaře Salvatore Iovina

Spagheti alla Nerano dle neapolského šéfkuchaře Salvatore Iovina

14.10.2020 Jana Čiháková

Milujete italské jídlo? Vyzkoušejte Spagheti alla Nerano podle toho nejpovolanějšího z nejpovolanějších, neapolského šéfkuchaře Salvatora Iovina, který si otevřel skvělou a opravdovou neapolskou restauraci v Praze v Modřanech!

Ingredience:

balení těstovin (případně těstoviny domácí)

250 g cukety

80 g typického italského sýra Provolone del Monaco

bazalka

slunečnicový olej

Postup:

Těstoviny uvaříme al dente. Cuketu nakrájíme na drobné plátky, orestujeme na pánvi na slunečnicovém oleji, přidáme lístky bazalky a uvařené těstoviny. Vše promícháme a po malé chvíli přidáme sýr Provolone del Monaco.

Mícháme, dokud nezískáme krémovou konzistence. Poté můžeme servírovat. Abyste dosáhli opravdu té kouzelné a nezapomenutelné chuti, kterou znáte z Neapole, dbejte na kvalitu použitých surovin. Domácí těstoviny SASY.RE, sýry a další poctivých domácí suroviny dovezené z Neapole zakoupíte v Bistru SASY.RE v Horních Břežanech v Praze.

Buon Appetito!

 


Mohlo by vás zajímat

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.