K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 Jana Čiháková

Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 100 g MILKO Řeckého jogurtu 5%
  • 100 g MILKO Tolštejn sýru 45 %
  • 30 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 5 g sušeného droždí
  • 5 g soli
  • rostlinný olej na smažení

POSTUP:

Do mísy od kuchyňského robotu dejte mouku, jogurt, mléko, změklé máslo, cukr, droždí a sůl. Uhněťte elastické těsto, které se nebude lepit na stěny a poté ho přendejte do čisté mísy. Přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě přibližně 90 minut.

Vykynuté těsto dejte na moukou posypanou pracovní plochu a lehce jej posypte. Opatrně ho párkrát prohněťte abyste z něho vytlačili přebytečný vzduch. Rozdělte ho na 12 stejných dílků o váze kolem 54 g a z každého vyválejte bochánek. Zakryjte je potravinovou fólií a nechte odpočinout 5 - 10 minut. Mezitím si z plátků sýra vykrojte kolečka o průměru 4 - 5 cm.

Z bochánků vytvarujte malé kulaté placičky. Průměr by měl být alespoň o 1 cm větší než kolečka sýra. Na spodní placku dejte do středu sýr a na ní druhou placku. Okraje dobře stlačte a slepte aby sýr při smažení nevytekl. Mini langoše smažte v rozpáleném oleji asi 1 minutu z každé strany aby byly krásně zlatavé. Pokud máte fritézu na smažení, určitě ji u tohto receptu využijte. Olej na smažení by měl mít teplotu mezi 180 - 190 °C.

Langoše po usmažení vyložte na papírovou utěrku aby z nich okapal přebytečný olej. Na závěr langoše potřete prolisovaným česnekem smíchaným s olivovým olejem a solí.


Mohlo by vás zajímat

BOHEMIA SEKT SE BÝSKL: ZE SOUTĚŽE JEDE ŠEST MEDAILÍ

23.07.2024 | Výrobce šumivých vín Bohemia Sekt získal pět zlatých a jednu stříbrnou medaili na mezinárodní vinařské soutěži Concours Mondial de Bruxelles, která se letos konala v Itálii. Do soutěže poslal sedm vzorků, předčil tak i řadu vín z Francie či vinařských zemí z amerického kontinentu. V tiskové zprávě to řekl enolog a hlavní sklepmistr Josef Švéda.

JAKO OD PROFÍKA: POTĚŠTE SVÉ BLÍZKÉ DOMÁCÍ TOČENOU ZMRZLINOU

24.07.2024 | Domácí zmrzlina z kvalitních surovin a kontrolovaným obsahem cukru je jedním z nejatraktivnějších doplňků nejen letních zahradních a grilovacích party. Prosté zmrazení promíchaných surovin však nepřináší kýžený výsledek. Proto jsou v oblibě domácí výrobníky, které umožňují výrobu nadýchané zmrzliny nebo sorbetu. Jednu z nejatraktivnějších letošních novinek představuje zmrzlinovač Cuisinart ICE48E, s jehož pomocí lze v domácích podmínkách snadno připravit točenou zmrzlinu jako od profesionálů i další mražené dezerty.

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202406a

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.