Články se štítkem: recept

UŽ JSTE NĚKDY OCHUTNALI TURECKÁ VEJCE CILBIR? ZAMILUJETE SI JE!

10.01.2023 | Tento pokrm je sice často vnímán jako snídaně, může se ale použít i jako předkrm. V Turecku se totiž řadí do tzv. Mezze jídel, což je vlastně takové úvodní pohoštění před jídlem.

KROKETY JEN Z BRAMBOR? A CO ZKUSIT BROKOLICOVÉ?

29.09.2022 | Bramborové krokety jsou klasika, která potěší. Nemusíte se omezovat ale jen na tento druh zeleniny. Brokolicové krokety vás překvapí svou výtečnou chutí a obsahují i méně kalorií.

ČESNEKOVÉ PLACKY A CHŘESTOVÝ SALÁT PODLE PAVLA BERKYHO

03.06.2022 | Tento a dalších více jak 100 zajímavých receptů najdete v nové kuchařce Pavla Berkyho, která získala ocenění jedné z nejkrásnějších knih roku! K dostání na eshopu www.pavelberky.com.

HRSTKOVÁ POLÉVKA UMÍ ZÁZRAKY! PRO SPORTOVCE I DIETÁŘE

18.01.2022 | Hrstková polévka patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně. Je sytá, plná vitaminů a její základní ingrediencí je směs luštěnin. Stačí dát po hrstce čočky, hrachu a fazolí nebo sáhnout po již připravené směsi, která obsahuje hned několik druhů těchto luštěnin.

PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO: RECEPT OD PAVLA BERKYHO

06.12.2021 | Krásně voní máslem a nepřipaluje se. Dá šmrnc jakékoliv polévce i omáčce, je skvělé na dušenou zeleninu, osmažíte na něm ty nejlepší a nejvoňavější řízky a lze ho namazat i na chléb a jíst za studena. A také využít k zevnímu použití na hojení ran nebo po štípnutí hmyzem. O čem, že je řeč? O ghí, čistém máselném tuku té nejvyšší kvality, který si prostě zamilujete!

Baby kari s dýní a cizrnou voní exotikou: Dáte si?

04.11.2021 | „Garam masala, koriandr, kokosové mléko a také Ghí s kurkumou a pepřem se postarají o to, aby se z běžné zeleniny stal lahodný pokrm vonící dálkami. Dýně navíc obsahuje důležité minerály a také lutein a beta karoten, takže nás při vaření může hřát i dobrý pocit, že jsme udělali něco pro své zdraví,“ říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.

Už je čas na houbovku! Recept uvnitř!

24.08.2021 | Do vydatné polévky, které zahřeje, lze použít jakékoliv houby - hřibovité, lišky, bedly, masáky. Jen žampiony se moc nehodí.

Salát nemusí být nuda. Zkuste tento s pečenými paprikami, fetou a kešu oříšky

13.07.2021 | Patříte mezi milovníky středomořské kuchyně? Připravte si salát inspirovaný Řeckem, který poslouží jako lehká večeře nebo příloha na grilovací párty s přáteli.

Luštěniny nemusí nadýmat. Stačí do nich dát jednu z těchto čtyř věcí (anebo klidně všechny)

19.05.2021 | U typů luštěnin, které se namáčejí, můžete několikrát vyměnit vodu a důkladně je propláchnout. U všech ale můžete čarovat s bylinkami a kořením, které nejenže zmírní nadýmání, ale obohatí připravovaný pokrm o další chuťový vjem.

Ještě nikdy se vám nepovedly domácí housky? Tak zkuste tento recept!

14.04.2021 | Nad čerstvé pečivo není, a když je navíc vytažené z domácí trouby, jen se po něm zapráší. Příprava není složitá, těsto nemusíte nechat ani kynout. Není se čeho bát. Pusťte se do přípravy klidně ještě dnes - večeře, za kterou sklidíte úspěch, je zaručena.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.