Když se řekne cannoli: Recepty na netradiční sladkou tečku

Když se řekne cannoli: Recepty na netradiční sladkou tečku

04.11.2020 Jana Čiháková

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

Sladké domácí cannoli plněné smetanou ze sýra ricotta a pistáciemi

Co budete potřebovat:

trubičky cannoli, 1 balení ricotty, lžíce medu, moučkový cukr na posypání, sekané pistácie, hoblinky čokolády

Postup:

Smíchejte ricottu s medem a utřete do hladka. Směs dejte do cukrářského sáčku, kterým trubičky cannoli naplníte. Konce ozdobte sekanými pistáciemi, hoblinkami čokolády, lze přidat i kandované ovoce či sekané ořechy. Posypte cukrem moučkou.

Cannoli se skořicí a pomeranči

Co budete potřebovat: trubičky cannoli, 1 balení ricotty, moučkový cukr, pomerančovou kůru a trochu pomerančové šťávy, skořici a plátky pomeranče na ozdobu

Jak na to: Ochuťte ricottu cukrem moučkou, nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou dle chuti tak, aby vznikl sladký krém. Dejte jej do cukrářského sáčku a naplňte vnitřek trubiček. Ozdobte kousky pomeranče, lze využít i jiné ovoce, například koktejlové třešně či kompotované hrušky. Na talíři ozdobte sypanou skořicí a cukrem moučkou a podávejte.

Náš tip: Pokud se vám nechce trubičky péct, můžete je zakoupit v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia. Do konce roku je pořídíte v akci, kdy dostanete tři kusy za cenu dvou!

 

 

 


Mohlo by vás zajímat

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.