02.12.2022 | Víte, že když rýži uvaříte "al dente", snížíte její glykemický index, takže vás zasytí na delší dobu? Když k ní přihodíte pár skvělých krevet, rázem dostanete výživově vydatnou večeři, nebo oběd, po kterých vám nebude těžko.
07.11.2022 | Tento dokonalý salát vonící podzimem nadchne opravdu všechny, je skvělý samotný, nebo i jako příloha k hlavnímu jídlu. Zemitost a sladkost řepy skvěle kontrastuje s uzenou chutí pepře a kyselostí pečených švestek.
27.10.2022 | Vyzrajte na chladné počasí a nechte se inspirovat naším menu, které prohřeje více než horká sprcha. Uvařili jsme totiž z potravin, které mají termický efekt. Užijte si je od snídaně až po sladkou tečku na konec.
05.10.2022 | Že musí být koláč vždy jen sladký? To přece nemusí být pravda. Tento slaný ze špaldové mouky je lehký a skvěle poslouží jako chutná obměna večeře! Stačí ho jen obrátit a pak už si ho můžete jen vychutnat!
29.09.2022 | Bramborové krokety jsou klasika, která potěší. Nemusíte se omezovat ale jen na tento druh zeleniny. Brokolicové krokety vás překvapí svou výtečnou chutí a obsahují i méně kalorií.
29.09.2022 | Mušle i další mořské plody se na jídelníčku Čechů začínají objevovat stále častěji. Jsou totiž nejen lahodnou delikatesou, ale také zdrojem zdraví prospěšných látek, které z nich právem dělají superpotravinu. Pokud jste dosud mušle nevyzkoušeli, měli byste to napravit. Co v sobě ukrývají a jak si je můžeme připravit v pohodlí domova?
27.09.2022 | Nutriční peklo, anebo jízda na lehčí vlně? Máte na výběr. Sečetli jsme a podtrhli kalorickou náročnost oblíbených pokrmů a přidali k tomu i alternativy, které nejenže obsahují více živin, ale stačí na jejich zpracování i méně času a energie…
12.09.2022 | Chlebů můžete doma upéct nepřeberné množství – od toastového, přes bramborový, klasický žitný až po neobvykle dochucené varianty. Základní rozdíl ovšem tkví v tom, zda jde o chléb kváskový, nebo kvasnicový. Ačkoli mohou být podobné názvy matoucí, oba druhy se od sebe výrazně liší.
25.07.2022 | Melounové smoothies, melounový koktejl nebo melounová zmrzlina je celkem běžná záležitost. Co byste ale řekli melounovému džemu? Vyzkoušeli jsme pro vás připravit lahodný a na jazyku se rozplývající melounový džem. A protože meloun má bledou barvu, přidali jsme do džemu ještě hrst skvělých malin. Lehká konzistence a svěží chuť přijde vhod nejen během dlouhých zimních večerů.