Sezonní tipy

DÝNĚ NENÍ JEN NA POLÉVKU! OBJEVTE JEJÍ POTENCIÁL

09.11.2022 | Dýňová polévka je podzimní evergreen, přesto je škoda se omezovat pouze na jednu její kulinární úpravu. Z dýně totiž připravíte i naprosto jedinečné tapas, skvělou pomazánku, noky, těstoviny a možná trochu překvapivě i koláč nebo buchty.

DOVOLENÁ JEŠTĚ NEKONČÍ! ZAJDĚTĚ DO PRU58 A UŽIJTE SI CHUTĚ MOŘE

07.11.2022 | Už 15. listopadu se uskuteční gastronomická show plná mořských chutí. Kde? Přece v PRU58. Nejrozkvetlejší restaurace v České republice, která svým interiérem atakuje botanickým zahradám a svými chutěmi je hodná michelinského průvodce.

SALÁT I NA PODZIM? TENTO JE NAPUMPOVANÝ CHUTÍ I VITAMÍNY

07.11.2022 | Tento dokonalý salát vonící podzimem nadchne opravdu všechny, je skvělý samotný, nebo i jako příloha k hlavnímu jídlu. Zemitost a sladkost řepy skvěle kontrastuje s uzenou chutí pepře a kyselostí pečených švestek.

PŘITUHUJE? TATO JÍDLA MAJÍ TEPLO UKRYTÉ V SOBĚ + RECEPTY

27.10.2022 | Vyzrajte na chladné počasí a nechte se inspirovat naším menu, které prohřeje více než horká sprcha. Uvařili jsme totiž z potravin, které mají termický efekt. Užijte si je od snídaně až po sladkou tečku na konec.

V BAGETERII BOULEVARD NYNÍ OCHUTNÁTE VÍTĚZNOU BAGETU Z MASTERCHEFA

20.10.2022 | V 16. díle letošní sezóny MasterChef Česko se uskutečnila již tradiční kulinářská výzva v podobě přípravy originální bagety, jejíž vítěz dostává příležitost svou bagetu zařadit do prodeje po celé republice na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Letošním vítězem se stal svérázný knižní grafik, typograf a v neposlední řadě nadšený amatérský kuchař Martin Pecina.

ROSTOU, ROSTOU... POZOR VŠAK NA ZÁMĚNY HUB! TADY TO HROZÍ

23.09.2022 | Sběr hub je u nás fenoménem, kterým se nechávají strhnout i ti, kdo během roku do lesa ani nezavítají. Řada úspěšných nálezců navíc houby vůbec nejí, ale jejich sběr považují za sportovní disciplínu a otázku prestiže. Ať již rostou, nebo ne, stávají se hlavním tématem regionálního zpravodajství i hospodských hovorů. Bohužel s sebou tato hromadná zábava nese i mnohá rizika, kterých si amatéři nejsou vědomi.

ŠKOLA VOLÁ! A S NÍ I JEŠTĚ DRAŽŠÍ OBĚDY ZE ŠKOLNÍCH JÍDELEN!

19.08.2022 | Školní obědy od září v některých jídelnách podraží zhruba o deset procent. Kvůli rostoucím cenám potravin a energií jejich ceny někde vzrostly už v předešlých měsících. Nyní se pohybují většinou mezi 30 a 40 korunami. Vyplývá to z informací na webech školních jídelen. Šetřit není pro jídelny snadné, protože musí splňovat požadavky pro výživu podle předpisů.

DO POPOVIC PŘIJEDOU CHUTĚ Z CELÉHO SVĚTA: STREET FOOD FESTIVAL

08.08.2022 | Asijské delikatesy, čerstvé ryby, šťavnaté burgery, exotická masa i hmyzí speciality, sladké španělské koblihy churros, rolovaná zmrzlina… a poctivé velkopopovické pivo! Den ve společnosti dobrého jídla a pití můžete prožít na Street Food Festivalu, který se koná v pivovaru Velké Popovice nedaleko Prahy v sobotu 20. srpna od 10 do 17 hodin.  Vstup je zdarma.

KAM PO ČECHÁCH ZA VÍNEM, KDYŽ JE MORAVA DALEKO?

03.08.2022 | Víno je v České republice doménou hlavně jižní Moravy, ale prozkoumat vinařské Čechy, česká vína a vše, co se kolem nich točí, určitě stojí za to. A přišli na to i samotní vinaři, kteří se ochotně otevírají zájemcům o vinařkou turistiku. Vinařství v Čechám má nejen rostoucí kvalitu, ale i mnohosetletou tradici, navíc je pro mnohé výrazně blíž než Morava. Přinášíme vám tak šest tipů, které byste při návštěvě vinařských Čech určitě neměli vynechat.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202406a

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.