07.11.2022 Jana Čiháková
Už 15. listopadu se uskuteční gastronomická show plná mořských chutí. Kde? Přece v PRU58. Nejrozkvetlejší restaurace v České republice, která svým interiérem atakuje botanickým zahradám a svými chutěmi je hodná michelinského průvodce.
Právě zde se od 18:00 budou podávat chody s mořským nádechem a show zároveň. Je libo degustační formou ochutnat Ústřice Josephiné z rodinné farmy Gillardeau, které vynikají extrémní masitostí a vyváženou sladko-slanou chutí
nebo Humří bisque dovezené přímou linkou z Kanady, které doprovází jemný krémový bisque s krabím masem a fenyklem. Případně by mohly zaujmout fritované Baby kalamáry v podobě ala hranolky s dipem, které následuje grilovaná Chobotnice Tako s mrkvovým pyré, bramborovou křupavou slámou a omáčkou ze spálených paprik.
Absolutními superstar jsou obří grilované rozpůlené Krevety Black Tiger s thajskou zálivkou ala Nam tok s navazujícími čerstvými Mušlemi sv. Jakuba ve skořápce. Jako třešničkou na dortu je Uni poké, které je dokonalou chuťovou tečkou, jelikož je servírováno v ulitě ježka se salátem a bylinkami navrchu zakápnuté dresinkem.
Na místě budou prezentovány a podávány nejčerstvější mořské mody. Vše formou sharing a intenzivního gastronomického zážitku. Díky vytříbenému someliérovi Martinovi Mlejnkovi bude možné vinné párování na míru. Cena na osobu činí 1499 Kč. Celým večerem provede executive chef a majitel Štěpán po boku s Vlastíkem z Rybí šupiny. Na místě budou možné chody navíc dle váhy, a to v podobě humřího ocásku, krabu kamčatského a tuňáku z Malediv.
Nutná rezervace předem, díky omezenému počtu míst a velkému zájmu.
25.07.2023 | Plevel nemusí být jen noční můrou zahrádkářů, naopak se může stát zajímavým zpestřením jídelníčku. Jeho benefity se skrývají nejen v obsahu zdraví prospěšných látek, ale také ve vizuální pestrosti, která na talíř přinese lákavé barvy.
28.09.2023 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu přes 11 tun kuřecího masa z Brazílie kvůli salmonele. Jde o mražená kuřecí prsa v balení o hmotnosti dva kilogramy a kuřecí řízky se stejnou hmotností. Mířily hlavně do stravovacích zařízení. V dnešní tiskové zprávě to uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček. Kontrola bakterie v mase objevila při mimořádné kontrolní akci zaměřené na drůbeží maso dovážené ze zemí mimo EU. Od začátku září odebrali inspektoři 20 vzorků při 92 kontrolních akcích.
03.07.2023 | Venkovní teploty se zvyšují. To nám může jedině prospět, neb pobyt na čerstvém vzduchu je a odjakživa byl jedním z důležitých aspektů celkového zdraví. Čemu je šplhající rtuť na teploměru zdaleka už tolik neprospívá, jsou potraviny…