Sezonní tipy

GRILOVAT JDE I BEZ MASA: TIPY NA DOBROTY, CO VYROSTLY ZE ZEMĚ

14.06.2022 | Teplé večery, dobré jídlo a pití, parta kamarádů nebo rodinná oslava… Grilovací sezona je tu a s ní i každoroční přemítání nad tím, jak grilovací klasiku v podobě masa na sto způsobů obohatit. Zkuste si letos na gril přihodit trochu více ovoce a zeleniny! Poradíme vám, jaké druhy se na gril hodí a čím přípravu ozvláštnit.

JE LIBO SEZÓNNÍ ZELENINU? VELKÝ PŘEHLED KDY CO ROSTE

07.06.2022 | V klimatických podmínkách ČR nelze většinu zeleninových druhů pěstovat celoročně v polních podmínkách, a často ani v krytých plochách. Přinášíme Vám proto jednoduchý přehled, kdy je možné na pultech našich obchodů nalézt zeleninu pocházející z našich polí dle období sklizně a možného skladování

SPADLA KLEC! MINISTERSTVO SI POSVÍTILO NA MARŽE

21.04.2022 | Ministerstvo zemědělství začalo spolu s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v minulém týdnu sledovat prodejní ceny vybraných potravin. Kontroly mají trvat nejméně tři měsíce, řekl dnes novinářům ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) po jednání s předsedou ÚOHS Petrem Mlsnou.

KVALITNÍ KOLEDA: TIPY NA VELIKONOČNÍ NÁKUP

14.04.2022 | Ačkoli se od dodržování velikonočních tradic známých z dob minulých dost ustoupilo, na beránka, mazanec, čokoládové figurky pro koledníky, anebo malování vajec spotřebitelé nezanevřeli. Jen se z důvodu zvyšujících se pracovních nároků zvýšila též poptávka po již hotových výrobcích. Čeká ale v regálech skutečně poctivá velikonoční nadílka?

JARO V KUCHYNI! RECEPTY, KTERÉ BYSTE MĚLI HNED O VÍKENDU VYZKOUŠET

25.03.2022 | Velikonoce jsou důležitým křesťanským svátkem, zároveň však také připomínají oslavy začátku jara. Po dlouhém zimním období přichází na pulty obchodů čerstvé ovoce, zelenina i bylinky a máte tak možnost připravit pestrobarevná jídla, která jsou nejen chutná, ale také přitahují pozornost svým lákavým vzhledem. Pusťte proto do své kuchyně nejrůznější odstíny a chutě...

JE TADY SVÁTEK ZAMILOVANÝCH A POTRAVINY, KTERÉ PROBOUZEJÍ TOUHU

14.02.2022 | Souhlasíte se slovy - láska prochází žaludkem? Je vám sympatické tvrzení, že dobré jídlo a uspokojivý sex patří mezi největší lidská potěšení? Hledali jsme odpověď na otázku, zda skutečně existují potraviny, které jsou schopné probudit vášeň a sexuální touhu.

PŘITUHUJE! ALE TYTO POTRAVINY VÁS V TOM NENECHAJÍ

07.01.2022 | Podzimní sychravé dny jsou v plném proudu a pokud vás teplé oblečení dostatečně nezahřeje a cítíte vnitřní chlad, můžete si pomoci vhodnými potravinami a různým kořením.

OMEGA-3 V DOBĚ COVIDU: PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ JEJÍ PŘÍJEM?

03.01.2022 | S ohledem na sílící pandemii onemocnění SARS-Cov19 se začíná stále častěji zmiňovat důležitost příjmu omega-3 mastných kyselin. Dokládá to i nedávná studie Centra zdraví, výživy a potravin Státního zdravotního ústavu zaměřená na prevenci chronických zánětů, která potvrdila, že omega-3 mastné kyseliny, které produkují protizánětlivé látky, jsou svými vynikajícími vlastnostmi účinným pomocníkem při pneumonii.

ŤUKNĚTE SI NA NOVÝ ROK, ALE MĚJTE JASNO V NÁZVECH: CHAMPAGNE, SEKT, PROSECCO

31.12.2021 | Většina z nás si bez šampaňského neumí představit žádnou oslavu narozenin, málokdo z nás ale ví, že názvem Champagne se smí označovat pouze šumivé víno pocházející z francouzské oblasti Champagne Ardenne, která se nachází asi 100 km východně od Paříže. Podobně je to s proseccem. To pochází výhradně z hroznů Glera a náleží pouze Itálii.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.