DO POPOVIC PŘIJEDOU CHUTĚ Z CELÉHO SVĚTA: STREET FOOD FESTIVAL

DO POPOVIC PŘIJEDOU CHUTĚ Z CELÉHO SVĚTA: STREET FOOD FESTIVAL

08.08.2022 Jana Čiháková

Asijské delikatesy, čerstvé ryby, šťavnaté burgery, exotická masa i hmyzí speciality, sladké španělské koblihy churros, rolovaná zmrzlina… a poctivé velkopopovické pivo! Den ve společnosti dobrého jídla a pití můžete prožít na Street Food Festivalu, který se koná v pivovaru Velké Popovice nedaleko Prahy v sobotu 20. srpna od 10 do 17 hodin.  Vstup je zdarma.

Sobotní odpoledne v pivovaru Velké Popovice nabídne nejen mimořádný gastronomický zážitek, ale také kreativní dílny či malování na obličej pro děti i komentované prohlídky malebného pivovaru, jehož historie se začala psát už v roce 1874. Prohlídková trasa zahrnuje současnou i historickou varnu, expozici pivních obalů, ochutnávku nefiltrovaného Kozla přímo v pivovarských sklepech a seznámení s živým maskotem pivovaru – kozlem Oldou. Online prodej vstupenek na prohlídky: https://tickets.prazdroj.cz/prohlidka-pivovaru-po-stopach-kozla

Chcete-li si užít výlet do Velkých Popovic opravdu naplno, bez starostí s parkováním či kolonami, vydejte se na cestu vláčkem Kozel expres – speciálním motorákem z řady 810 v retro nátěru z 80. let, který vyjíždí v 10:15 hodin z pražského Hlavního nádraží a odveze vás přímo do pivovaru. Na cestu zpět do Prahy se pak vydá v 16.45. Cena jednosměrné jízdenky je 100 Kč. Jízdenky na Kozel expres zakoupíte online: cesta tam a cesta zpět.

 


Mohlo by vás zajímat

VELIKONOČNÍ NÁKUP JE LEVNĚJŠÍ: CO, KDE A ZA KOLIK?

27.03.2024 | ngredience na velikonoční pečení jsou meziročně levnější v průměru o necelou pětinu. Zákazníci letos ušetří především za vejce (35 %), mléko (30 %) nebo mouku (27 %), nepatrně zdražilo pouze máslo. Průměrná sleva vybraných položek v akčních letácích byla letos 20 %.

FARMÁŘSKÉ TRHY JSOU V PLNÉM PROUDU! SVS ZAHAJUJE ČETNÉ KONTROLY

04.04.2024 | S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa (SVS) proto směřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy jsou zajisté přínosem pro spotřebitele i malovýrobce. Na druhou stranu však přinášejí také zvýšená rizika z hlediska hygieny potravin. I proto jsou každoročně pod důsledným dohledem úředních veterinárních lékařů. V loňském roce provedla SVS na trzích 397 kontrol (v roce 2022 jich bylo 401). Podíl kontrol se závadou meziročně klesl o tři procenta na 16 procent.

ZDRAVÉ MLSÁNÍ PRO DĚTI: NONSENC, KTERÝ PŘITAHUJE RODIČE

05.04.2024 | Kdo dětem dává čokoládu, chipsy a slazené limonády, asi sám tuší, že se nejedná o to nejzdravější, co jim může nabídnout. Bohužel i ti, kdo dětem dopřávají zdánlivě zdravou stravu, mohou splakat nad výdělkem. Prostě i zde platí – není všechno zlato, co se třpytí. Řada potravin má kolem sebe auru zdravé výživy, ale důkladnější pohled na jejich složení nám odhalí o poznání smutnější realitu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.