Články se štítkem: recepty

Dort s lososem a smetanou

22.02.2012 | Máte chuť na něco neobvyklého a netradičního? Slaný dort vás nadchne!

Nechte se inspirovat

08.09.2011 | I když rádi vaříte, někdy se může stát, že vám dojde při vaření fantazie. Je proto dobré se čas od času nechat inspirovat něčím novým - a nemusí to být nutně exotické, často nedostupné, ingredience.

Upečte si vlastní biosušenky

23.08.2011 | V sobotu 10. září v 9.00 hodin otevře Biopekárna Zemanka, český výrobce sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů, veřejnosti již podruhé svou provozovnu v obci Oříkov u Sedlčan. Všem zájemcům o návštěvu rodinné biopekárny poskytnou manželé Zemanovi odborný výklad s prohlídkou provozu a možností upéct si vlastní bio sušenky či bio krekry podle originálních receptur Hanky Zemanové, autorky úspěšné Biokuchařky a BioAbecedáře.

Originální koktejly

01.08.2011 | Chcete se před přáteli blýsknout výjimečným drinkem na letním večírku? Vyzkoušejte netradiční drinky s cereálním nápojem Caro!Jsou jednoduché, nápadité i dokonale osvěžující.

Vynikající salát z grilované zeleniny

25.07.2011 | Grilovací sezona je v plném proudu a vůně dřevěného uhlí a masa se line z leckteré zahrádky nebo terasy. V poslední době je stále oblíbenějším doplňkem k masu také grilovaná zelenina, ale zkusili jste z ní už připravit salát? Že ne? Tak rychle na nákupy!

Je libo jeden Útěk do Mexika?

21.06.2011 | Letní grilování či jakákoli jiná letní párty jsou skvělou příležitostí, jak strávit s přáteli pohodový večer za přítomnosti dobrého jídla a pití. Chcete-li svým přátelům letos umíchat nejen dobrou náladu, ale také jedinečný drink, nechte se inspirovat těmito recepty.

Upečte si skvělý tarte flambée

09.06.2011 | Tuhle skvělou alsaskou specialitu můžete ochutnat nejen ve Francii, ale i v Praze, v brasserii La Gare, nebo si ji připravit doma. Uvidíte, že vás výtečná chuť okouzlí stejně jako nás!

Dlouhé, krátké, tvarované, zkrátka těstoviny

08.02.2011 | Uhodnout, odkud se k nám dostaly všechny ty špagety, tagliatelle, fusilli, penne a lasagne je poměrně snadné. Přesto přesné datové určení vzniku pasty je nejasné. Nudlové těsto připravovali již staří Římané a pravděpodobně i Etruskové. Příprava sušených těstovin neboli pasty je zaznamenána na Sicílii ve čtrnáctém století.

Zatočte se zimou po anglicku

14.10.2010 | Také vás děsí příchod pošmourného chladného počasí? Máme pro vás dobrou zprávu – i v mrazivých dnech si lze zachovat dobrou náladu. Inspirujte se mnoha lety prověřenou zkušeností. Na britských ostrovech si vzhledem k nestálému klimatu a častým srážkám vždy vědí rady, jak se dostat do pohody. Základní pravidlo zní: zahřát se zevnitř! Dobře posloužit může celá řada nápojů, nejlépe samozřejmě pravý anglický čaj.

Dým bramborové natě...

10.09.2010 | Pomalu začíná foukat ze strnišť a na polích se začaly vyorávat brambory. Dnes už si málokdo pamatuje na typickou podzimní idylu u ohýnku, kde se spalovala suchá bramborová nať a shrabané listí, a v horkém popelu pekly sotva sklizené „vzorky“ úrody.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.