recepty  

Nechte se inspirovat

Nechte se inspirovat

08.09.2011 Redakce

I když rádi vaříte, někdy se může stát, že vám dojde při vaření fantazie. Je proto dobré se čas od času nechat inspirovat něčím novým - a nemusí to být nutně exotické, často nedostupné, ingredience.

Inspirovat se dá i jednoduše s potravinami, které už máte doma. Stačí je jen použít jinak, než jak jste byli doposud zvyklí. Vaření přináší daleko větší radost, když při něm máte fantazii. Jak ale většina z nás ví, není jednoduché mít při každodenním vaření stále spoustu fantazie, a proto je občas třeba nechat se něčím inspirovat. Jednou z možností je i vyzkoušet jiné použití potravin, než takové, na které jste byli doposud zvyklí. 

Prvním krokem k inspirativnímu vaření je překročit hranice zažitých konvencí a konzervativních názorů vaší kuchyně. Například v málokteré domácnosti se používá tatarská omáčka a majonéza jako ingredience při vaření. A přitom je to jednoduchý způsob, jak dodat vašemu vaření novou dimenzi a jídlu skvělou chuť. Různé druhy masa naložené, restované či pečené s pár lžícemi majonézy nebo tatarské omáčky Hellmann’s, jsou mnohem křehčí a šťavnatější. Navíc každého jedlíka uchvátí nejen výborná chuť, ale také obdiv, že je vaše vaření tak inovativní.

Jako zdroj tvůrčí kreativity při využití majonézy a tatarské omáčky v teplé kuchyni vám mohou posloužit recepty, které najdete na každé etiketě majonézy a tatarské omáčky. Na zadní etiketě majonézy a tatarské omáčky se dozvíte všechny potřebné ingredience a postup při přípravě pokrmu. Možná vás mile překvapí neodolatelná kombinace kuřecích prsíček ovinutých tatarskou omáčkou Hellmann‘s nebo zapečené vepřové kotletky s cibulí, parmazánem a majonézou.

Inspirujte se a vyzkoušejte následující recepty, budete mile překvapeni šťavnatou a křehkou chutí masa připraveného v tatarské omáčce nebo majonéze.

 

 

 

Šťavnaté kuřecí plátky kure

Potřebné ingredience pro 4 porce:

500 g kuřecích prsíček, pepř, sůl, 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann’s, 2 stroužky česneku, hladkou mouku na obalení kuřecích prsou, 4 lžíce oleje na smažení

Postup: Nejprve kuřecí prsa nakrájejte na 2 centimetry silné plátky a poté osolte a opepřete. Promíchejte maso s tatarskou omáčkou Hellmann’s a s prolisovaným česnekem. Maso můžete na 30 minut uložit do lednice – bude pak křehčí a šťavnatější. Plátky kuřecích prsíček pak zlehka obalte z obou stran v mouce, rozehřejte pánev s olejem a plátky osmažte z obou stran dozlatova.

 

 


Mohlo by vás zajímat

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

KONEC PŘESOLENÝM JÍDLŮM V RESTAURACÍCH: NOVÝ PROGRAM MINISTERSTVA

09.04.2024 | Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.