recepty  

Originální koktejly

Originální koktejly

01.08.2011 redakce

Chcete se před přáteli blýsknout výjimečným drinkem na letním večírku? Vyzkoušejte netradiční drinky s cereálním nápojem Caro!Jsou jednoduché, nápadité i dokonale osvěžující.

 

Caro s čokoládovou šlehačkou

Na 1 drink

INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml smetany na šlehání, 120 ml vody, 10 g vanilkového cukru, 25 g mléčné čokolády, čokoládové hoblinky, karamelové ozdoby

POSTUP: Smetanu zahřejeme (ale nevaříme) na 50 °C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a ušleháme do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C, ozdobíme čokoládovou šlehačkou a hoblinkami nebo karamelovými ozdobami.

slehacka

__________________________________________________________________________

Oceánská exotika

Na 1 drink

INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 50 ml smetany na šlehání, 10 g vanilkového cukru, 50 ml kokosového mléka, 80 ml vody, 50 g ananasu, 100 g směsi exotického ovoce (kumquat, banán, mandarinka, kaktusový fík), 1 kopeček vanilkové zmrzliny

POSTUP: Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou s kokosovým mlékem ohřátou na 90°C a promícháme. Nalijeme do skleničky, ozdobíme šlehačkou, přidáme kopeček zmrzliny a ozdobíme ovocem.

oceanska

__________________________________________________________________________

Ledové mátové Caro

Na 1 drink:

INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml mléka, 50 ml vody, 2 kostky ledu, 60 ml mátového likéru, 1 g čerstvé máty, 1 koktejlová modrá třešeň

POSTUP: Připravíme si patřičné množství Cara, zalijeme jej studenou vodou a mlékem a pečlivě rozmícháme. Na dno sklenice nalijeme mátový likér, přidáme připravené vychlazené Caro s mlékem, doplníme ledem, ozdobíme mátou a koktejlovou třešní a ihned podáváme.

ledove_matove

 


Mohlo by vás zajímat

STÍN NAD BUDOUCNOSTÍ OLIVOVÉHO OLEJE: TRANSFORMACE V ODVĚTVÍ

06.05.2024 | Výrobci olivového oleje čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.