recepty  

Dort s lososem a smetanou

Dort s lososem a smetanou

22.02.2012 Šárka Hrdličková

Máte chuť na něco neobvyklého a netradičního? Slaný dort vás nadchne!

Dort s lososem

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience: 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce křenu, 200 ml smetany, 2 lžice nasekaného ledového salátu, 1 balíček Racio knäckebrotu žitného, 75 g másla, 4 plátky želatiny, 200 g tvarohového sýra s pažitkou (Lučina), 150 g uzeného lososa

Postup: Rozdrtíme knäckebroty. Rozpustíme máslo a přidáme k rozdrceným knäckebrotům. Hmotou vyložíme dno dortové formy (o průměru 20 cm) vyložené papírem na pečení. Uhladíme a dáme na 15 minut do ledničky. Ve vodě rozpusťte polovinu (2 plátky) želatiny, zahřejte a po vychladnutí přidejte sýr. Rozmíchejte do homogenní hmoty. Navršte na vrstvu z knäckebrotů. Rozpusťte zbylé plátky želatiny ve vodě, ohřejte a po mírném vychladnutí přidejte ledový salát, našlehanou smetanu, křen, sůl, citronovou šťávu a kousky lososa. Vše pečlivě promíchejte a dejte na sýrovou vrstvu. Nechejte 2 hodiny vychladit.

dort


Mohlo by vás zajímat

V létě si hýčkejte žaludek

14.07.2014 | Srdce v ohni – cítíte to stejně, nebo jste stále unavení? Tradiční čínská medicína říká, že letní období je v elementu ohně, ke kterému se řadí orgánový okruh srdce a tenkého střeva.

Téma měsíce: Umíme nakupovat potraviny?

10.03.2014 | Proč je jídlo módní? A víte, co jíte?

Co nevíte o řeřiše

10.03.2014 | Přivolejte jaro doma vypěstovanou řeřichou!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.