recepty  

Vynikající salát z grilované zeleniny

Vynikající salát z grilované zeleniny

25.07.2011 redakce

Grilovací sezona je v plném proudu a vůně dřevěného uhlí a masa se line z leckteré zahrádky nebo terasy. V poslední době je stále oblíbenějším doplňkem k masu také grilovaná zelenina, ale zkusili jste z ní už připravit salát? Že ne? Tak rychle na nákupy!

Co budete k přípravě potřebovat?

Výběr zeleniny je pouze na vás, ale obvykle se grilují rajčata, cibule, papriky, lilek a cuketa. Pro dochucení zkuste přidat rukolu, rozmarýn nebo bazalku. Vše zalijte extra panenským olivovým olejem a dochuťte balzamikovým octem nebo šťávou z citronů. Máte-li rádi ostřejší chuť, zkuste do salátu nakrájet na kostičky Balkánský sýr pikant od Madety. 

 

 

 

 


Mohlo by vás zajímat

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.