Zaujalo nás

Potravinářská komora ČR nesouhlasí s dělením potravin na zdravé a nezdravé

18.08.2010 | Potravinářská komora České republiky se zcela distancuje od aktivit, které v současné době vyvíjejí některé subjekty za účelem tzv. pravdivého informování spotřebitele a které se snaží podsunout spotřebiteli myšlenku, že v daném případě kupuje zdravější nebo méně škodlivou potravinu. Jde zejména o aktivity vedoucí k udělování loga „Vím, co jím“ a „E-certifikát“.

Prestižní značkou KLASA se pochlubí nové potraviny

17.08.2010 | Značka kvality KLASA se už brzy objeví na některých nových potravinářských výrobcích. Na výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích jí budou při slavnostním vyhlášení 26. srpna oceněni noví úspěšní výrobci.

„Klónů“ netřeba se báti, život nekrátí

17.08.2010 | V médiích se objevily informace, že ve Velké Británii je možné koupit hovězí maso z klónovaných zvířat, popřípadě mléko pocházející od naklónovaných dojnic a již následovaly spekulace, co by, kdyby, a zda to nějak člověka nemůže ohrozit.

Regionální potravina Plzeňského kraje

16.08.2010 | Vyhodnocení soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2010 hodnotitelskou komisí proběhlo na jejím zasedání dne 5. 8. 2010 v budově Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech.

Další podpora kvalitních potravin KLASA v maloobchodních řetězcích

13.08.2010 | Po úspěchu loňské spolupráce mezi vybranými hypermarkety a značkou KLASA pokračuje tento marketingový projekt i v létě roku 2010. V průběhu července byla zahájena marketingová podpora potravinářských výrobků nesoucích označení KLASA přímo v místě prodeje. Akce probíhá v prodejnách Kaufland, COOP, GLOBUS a INTERSPAR.

Regionální potravina Ústeckého kraje

12.08.2010 | Letos poprvé v Ústeckém kraji se soutěžilo o značku „REGIONÁLNÍ POTRAVINA ÚSTECKÉHO KRAJE“ roku 2010. Na čtyři roky ji získali výrobci specifických regionálních potravin, o kterých rozhodla odborná porota – hodnotitelská komise, jmenovaná hejtmankou Ústeckého kraje.

Potraviny zasažené povodňovou vodou raději vyhoďte

10.08.2010 | V souvislosti s novými ničivými povodněmi Státní zemědělská a potravinářská inspekce opět připomíná zásady zacházení s potravinami v postižených oblastech. U potravin, které přišly do přímého styku s povodňovou vodou, je vysoké riziko mikrobiální kontaminace, proto je lepší všechny takové potraviny raději zlikvidovat.

Černé porážky znamenají riziko

10.08.2010 | Chovatel či majitel drůbeže či prasete si může doma zvíře samozřejmě porazit a maso využít pro vlastní spotřebu, to znamená i pro svou rodinu.

Regionální potravina Libereckého kraje

06.08.2010 | Zemědělci v Libereckém kraji vybírali nejlepší regionální potraviny. Letos udělili tuto prestižní značku pěti výrobkům tamních farmářů. Soutěž, kterou organizuje ministerstvo zemědělství, má napomoci popularizaci českých zemědělských výrobků v očích širší veřejnosti a zvýšit tak jejich prodej.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.