Zaujalo nás

Vinařem s nejlepším čichem se už podruhé stala žena

15.09.2010 | Vítězem 2. Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně se o víkendu v Mikulově stala Adéla Hoffmannová z Brna. Mistrovství pořadatelé už podruhé zařadili na program Pálavského vinobraní a stejně jako loni bylo otevřené pro soutěžící z řad návštěvníků vinobraní. Odvahu poměřit své síly v rozeznávání typických arómat obsažených ve víně našlo nakonec 391 z nich.

Salmonely nepodceňujeme

14.09.2010 | Riziko onemocnění salmonelózou pro lidi existuje, nikoli však jen prostřednictvím čerstvého drůbežího masa.

Vinaři představili nové zařízení, je jím burčákomat

13.09.2010 | S novým výrobkem, který milovníkům burčáků zajistí lahodnou chuť, vůni i vysokou kvalitu oblíbeného sezónního nápoje přichází jihomoravští vinaři. Speciální zařízení - burčákomat - si dokonce nechali patentovat. Vinařství CHATEAU LEDNICE svou novinku dnes představilo na tiskové konferenci.

Značku vín Alfons Mucha obohatila nová kolekce

10.09.2010 | Novou kolekci vín nazvanou Alfons Mucha dnes představil vnuk slavného malíře John Mucha v sídle rodiny ve starobylém domě na Hradčanském náměstí. Víno podle něj tvořilo důležitou součást života jeho děda a objevuje se i v jeho dílech.

Adresář Kam pro bedýnky nyní obsahuje již téměř 40 farem a klubů

06.09.2010 | V září 2010 aktualizovaný adresář Kam pro bedýnky obsahuje kompletní kontakty a popis 39 bedýnkových systémů a bioklubů v České republice. Adresář si na www.bio-info.cz od 20. dubna, kdy byl vydán poprvé, stáhlo nebo prohlédlo přes 15 500 zájemců.

Ve Finsku objevili v moři nejstarší šampaňské světa a pivo

04.09.2010 | Sedmdesát lahví zřejmě nejstaršího šampaňského na světě vyzvedli finští potápěči z 200 let starého vraku lodi u ostrova Aaland v Baltském moři. Podle mariehamnských úřadů bylo z „bezpečnostních důvodů“ vyzvednutí údajně skvěle zachovalého vína z hloubky 50 metrů oznámeno až dodatečně. Později úřady oznámily, že potápěči ve vraku narazili i na několik lahví piva.

Co to jsou dodatečné garance?

02.09.2010 | Podmínky obchodu s veterinárním zbožím, to znamená se surovinami a potravinami živočišného původu, ale i s živými zvířaty v rámci intrakomunitárního obchodu, tj. mezi členskými zeměmi EU, upravuje veterinární legislativa EU. Obecně lze říci, že podmínky jsou pro všechny členské země stejné a o plnění těchto podmínek se přesvědčují veterinární kontrolní orgány jednotlivých zemí.

The Prague Beer Museum (Pražské muzeum piva)

02.09.2010 | Pivní bar The Prague Beer Museum, který čepuje třicet značek speciálních piv malých a středně velikých pivovarů, otevírá své brány všem milovníkům a znalcům dobrého českého piva!

Krušovice představují gastronomický koncept

02.09.2010 | Krušovice, 1. září 2010 – Královský pivovar Krušovice právě představuje nový gastronomický koncept, Šalanda – vzorný podnik krušovický. První originální restauraci pod tímto názvem je možné navštívit v Praze 1 na Národní třídě č.7. Na milovníky tradičního krušovického piva zde dýchne nostalgická atmosféra zlaté éry třicátých let minulého století a to nejen díky příjemnému interiéru a nejlépe ošetřenému pivu, ale i pro menu inspirované klasickou českou kuchyní. Přijďte ochutnat skvělý nepasterizovaný Ležák točený přímo z tanku a další krušovická piva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.