Zaujalo nás

Jaký je zájem o biopotraviny?

02.09.2010 | V souvislosti se zahájením projektu „Září – Měsíc biopotravin a ekologického zemědělství 2010“ poskytla DEMA a. s. data, týkající se zájmu občanů ČR o biopotraviny.

Na Pilsner Festu v Plzni si připilo pivem 5331 lidí, padl rekord

30.08.2010 | Celkem 5331 lidí si dnes večer v Plzni v jednu chvíli připilo plechovkovým pivem Gambrinus či Pilsner Urquell. Padl tak sedm let starý rekord rovněž z plzeňského festivalu, který činil 4956 lidí při hromadném přípitku. Překonání rekordu je jednou z doprovodných akcí tradiční dvoudenní slavnosti plzeňského piva Pilsner Fest, řekl dnes ČTK Vladimír Jurina z Plzeňského Prazdroje.

Proti salmonelám účinně postupujeme

26.08.2010 | Pod dojmem nedávné aféry v USA, kdy se více než půl miliardy vajec stahovalo z trhu kvůli salmonele, se objevily diskuse, zda by se neměly chovy nosnic vakcinovat. V USA diskuse zřejmě zcela na místě, neboť zde se údajně nevakcinuje. U nás chovy nosnic vakcinujeme, pravda, něco to stojí, ale kvůli bezpečnosti potravin to stojí za to.

Soudek krušovického Ležáku se skutečným výčepním zařízením uvnitř je tady!

26.08.2010 | Krušovice, 26. srpna 2010 – Královský pivovar Krušovice v těchto dnech uvádí na trh Ležák v pětilitrovém tlakovém výčepním soudku. Konečně si tedy vychutnáte pravé, čerstvě točené pivo úplně kdekoliv. Můžete ho vzít na domácí oslavu, na piknik, k vodě, na chatu nebo si ho dopřejte v pohodlí domova. Pro pravou pohodu budete potřebovat už jen dobrou partu přátel.

Chov hlemýžďů dá zabrat, ale ta chuť!

25.08.2010 | Objevuje se hlemýždí maso čas od času na vašem stole, nebo jen zřídkakdy, třeba ve štědrovečernímu menu? Anebo patříte k početné komunitě, která by tuto delikatesu nikdy nepozřela? Vyprodukovat dobré hlemýždě je dřina, ale jejich lahodné dietní maso rozhodně stojí za to.

Regionální potravina Pardubického kraje

24.08.2010 | Prvních pět výrobků získalo ocenění Regionální potravina Pardubického kraje.

Regionální potravina Olomouckého kraje

23.08.2010 | Prvních pět výrobků získalo ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje. Zde jsou výsledky soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje.

Rentabilita prodejů z mlékomatů na jižní Moravě klesla

19.08.2010 | Pokles odběrů mléka z mléčných automatů zaznamenali v letních měsících zemědělci na jižní Moravě. Podle agrární komory zatím žádný z nich svůj automat nezrušil. Rentabilita je ale prakticky nulová, zjistila v anketě ČTK.

Špičková vína jsou podobně dobrou investicí jako zlato

19.08.2010 | Špičková vína mají v současnosti bez nadsázky cenu zlata, představují jistou investici a prodávají se za jednu z nejvyšších cen v historii, napsala agentura Reuters.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.