Zaujalo nás

Nejen pít, ale i větrat

08.07.2010 | Státní veterinární správa ČR opět před očekávanými vedry varuje. Je třeba hospodářským zvířatům zajistit dostatek vody k napájení a přístup k ní, ovšem to se týká i zvířat zájmových.

BSE – nic nového

08.07.2010 | Nákazová situace je dobrá, krávy „nešílí“, poslední případ bovinní spongiformní encefalopatie, neboli BSE, byl zaznamenán u nás více než před rokem (4. 5. 2009 na Opavsku).

Nejzdravější kysané nápoje

01.07.2010 | Televizní reklamy nám stále něco vnucují. Ne vždy se potom přesvědčíme o správnosti jejich tvrzení, jindy nás však mohou upozornit na opravdu kvalitní produkt. Platí to však také o prospěšnosti konzumace mléčných kysaných nápojů?

Olomoucké tvarůžky „zrály“ v Bruselu celých šest let

01.07.2010 | Němci a Rakušané na lopatkách! Vleklý spor o tvarůžky se po šesti letech konečně dočkal svého rozuzlení. Bruselský výbor pro zeměpisná označení se první červencový den kvalifikovanou většinou hlasů vyslovil ve prospěch zeměpisné ochrany Olomouckých tvarůžků v Evropské unii.

Jó, třešně zrály...

01.07.2010 | Nastalo jedno z nejhezčích období roku, léto. Začaly prázdniny, slunce hřeje jako o závod, voda láká ke koupání a dozrává první ovoce. Pro mnohé z nás byl, je a bude tento čas vždycky neodmyslitelně spojován s typickým znakem začátku červenec, s obsypanými třešňovými alejemi a sladkými červenými plody s nezaměnitelnou chutí...

„Barevná“ dieta

30.06.2010 | Dělená strava, tukožroutská polévka, počítání kalorií… Máte už dost diet, které vám neustále něco zakazují, nechcete se vzdát svých oblíbených potravin, zázračným pilulkám nevěříte, ale přesto chcete zhubnout? Potom třiďte potraviny podle barev. Zhubnete!

Bažantí maso má vyšší nutriční hodnoty než maso kuřecí

30.06.2010 | Vědci z brněnské Veterinární a farmaceutické univerzity (VFU) přišli na to, že bažantí maso má vyšší nutriční hodnoty než v české kuchyni častěji využívané maso kuřecí.

Od července musí být biovýrobky v EU označovány novým logem

27.06.2010 | Praha 27. června (ČTK) - Čeští výrobci bioproduktů budou, stejně jako jejich kolegové z členských zemí Evropské unie, od 1. července muset povinně označovat všechny balené výrobky novým evropským logem. Vedle unijního loga budou moci výrobky nést také národní či soukromé značky jako doposud. Na produktech ekologického zemědělství certifikovaných v České republice se tak i nadále bude objevovat také takzvaná biozebra, jak se říká tuzemskému grafickému znaku pro biopotraviny.

20 let budování liberálního podnikatelského prostředí nese ovoce

27.06.2010 | Svaz obchodu a cestovního ruchu slaví 20 let od svého založení. Je druhým největším zaměstnavatelským uskupením v zemi, zastupuje více než šest tisíc podnikatelských subjektů vytvářejících téměř půl milionu podnikatelských příležitostí.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.