Od šampaňského až po steak

Od šampaňského až po steak

29.07.2010 Zdroj: VFU Brno

Brno, 28. července 2010 – Studovat na Fakultě veterinární hygieny a ekologie Veterinární a farmaceutické univerzity Brno se stává mezi uchazeči o vysokoškolské studium stále oblíbenější volbou. Zájem o studium letos výrazně vzrostl i přes pokles populační křivky a signály z jiných univerzit. Široké uplatnění po skončení studia je kritériem, které při výběru studijního oboru hraje stále výraznější roli.  FVHE absolvují odborníci nejen pro oblast dozoru nad hygienou výroby potravin, ale i specialisté pro potraviny vůbec. Je o ně stálý zájem.

Absolventi Fakulty veterinární hygieny a ekologie jsou široce profilovanými odborníky

„Česká republika zaznamenává stejně jako státy západní Evropy trend, kdy velká část středních a učňovských škol zaměřených na vzdělávání v oblasti potravinářství, postupně zaniká. Důsledkem je, že ze strany nejen potravinářského průmyslu se zvyšuje poptávka po kvalitních absolventech naší fakulty. Máme výhodu - nabízíme celé spektrum vzdělání - pro bakaláře, navazující magistry, ale také veterinární lékaře se specializací pro hygienu potravin a dokonce i úzce zaměřené doktorské studium,“ říká děkan Fakulty veterinární hygieny a ekologie VFU Brno, doc. MVDr. Ladislav Steinhauser, CSc.

FVHE je zatím jedinou evropskou veterinární fakultou evaluovanou mezinárodní komisí v oblasti hygieny potravin. To studentům zaručuje nejen vysokou kvalitu vzdělání, ale také uznání diplomu ve všech zemích EU.

„Pokud se někdo rozhodne pro studium zaměřené na hygienu potravin, jistě zvolil správně! Naše fakulta je jedinou, která tuto profilaci nabízí. A to na nejvyšší úrovni“, doplňuje děkan Steinhauser. „Studenti jsou již ve chvíli, kdy opustí svoji alma mater, připraveni pro činnost úředního veterinárního lékaře, hygienika, technologa či odborníka na potraviny nejen v ČR. Řada našich absolventů působí v Anglii, Irsku, Holandsku a samozřejmě i evropských řídicích centrálách v Bruselu. Může za to jistě i jejich široké spektrum znalostí výroby potravin - od šampaňského až po steak,“ uzavírá děkan Steinhauser.

skola


Mohlo by vás zajímat

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

VAROVÁNÍ SPOTŘEBITELŮM: ŠUNKA PLNÁ NEBEZPEČNÝCH LISTERIÍ NA TRHU

22.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje krůtí šunku od výrobce LE&CO-Ing. Jiří Lenc, s.r.o. kvůli obsahu bakterie Listeria monocytogenes. Výrobek prodávaly pod dvěma různými obchodními názvy obchodní řetězce Tesco a Globus. Spotřebitelé, kteří mají šunku doma, by ji neměli konzumovat a mohou ji vrátit v místě nákupu.

1. MÁJ: ĆAS LÁSKY, ALE I RŮŽOVÉHO VÍNA

05.04.2024 | První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého růžového vína! Již po čtrnácté se prvního května promění Pražský hrad na Svátek růžových vín. Dopřejte si příjemné chvíle s našimi růžovými víny, které si podmaní vaše smysly. Těšit se můžete na desítky vzorků vín dvaceti vinařství.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.