Zaujalo nás

Raná zelenina pro lepší kondici a proti jarní únavě

25.03.2011 | A je tu dlouhou a toužebně očekávané jaro. Přináší více slunce, více denního světla, optimismus při pohledu na rostoucí a kvetoucí rostlinstvo... Ale také jarní únavu, při které nám tělo spočítá vše, čím jsme se na něm během zimy provinili. Naštěstí je tu také první, tzv. raná zelenina, a to dokonce přímo z českých polí a zahrádek. S tou se dá mnoha zdravotním potížím předejít.

Českou biopotravinou roku 2010 je Kančí biolovečák z Biofarmy Sasov

23.03.2011 | Vítězem devátého ročníku soutěže a tedy Českou biopotravinou roku 2010 byl vyhlášen Kančí biolovečák z Biofarmy Sasov Josefa Sklenáře. Odborná porota vítěze vybrala mezi dalšími 42 nominovanými biopotravinami.

Zajímavosti z říše jídla v měsíci BŘEZNU

22.03.2011 | Víte, kdy slavíme světový den vody a v jaké době vznikla první lednička? Zajímavostmi z oblasti jídla vás bude každý měsíc zásobovat opravdová gurmánka Šárka Škachová (www.gurmanka.cz).

Rakušan vyrábí "víno s Mozartem"

10.03.2011 | Jestli se uchytí prazvláštní nápad jednoho Rakušana, bude možná na ochutnávkách vína slyšet věty jako "Není v tom trochu Mozarta? Nebo je to snad šmrncnuté Haydnem?", napsala agentura AP.

Světové ceny potravin v únoru stouply na nový rekord

03.03.2011 | Světové ceny potravin minulý měsíc pokračovaly v růstu. Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO) dnes oznámila, že její index cen potravin se v únoru vyšplhal na nové rekordní maximum. Varovala rovněž, že prudký růst cen ropy by mohl vést k dalšímu zdražování potravin.

Nejlepší české biovíno je z produkce Vinselektu Michlovský

03.03.2011 | Nejlepším českým biovínem za rok 2010 byla na včerejším slavnostním večeru u příležitosti veletrhu VINEX&HORECA FORUM 2011 v Brně vyhlášena Malverina pozdní sběr 2007, suché, z produkce společnosti Vinselekt Michlovský.

Špekáčky a lovecký salám získaly chráněné označení EU

21.02.2011 | Brusel 21. února (zpravodaj ČTK) - Lovecký salám, spišské párky, špekáčky a liptovský salám z České republiky a ze Slovenska dnes získaly chráněné označení Evropské unie. Evropská komise oznámila, že je zapsala na seznam tradičních zaručených specialit.

Retail in Detail 2011 na jaře s nejžhavějším tématem maloobchodu: Fresh Food!

15.02.2011 | Letošní 15. ročník úspěšné specializované obchodní konference Retail in Detail/Fresh Food 2011 (23. 3. 2011, Hotel Olympik Artemis, Praha) se zaměří na jedno z nejžhavějších témat maloobchodu v CEE regionu, kterým je optimalizace nabídky čerstvého zboží. Z odborných analýz a výzkumů totiž vyplývá, že tato „mega-kategorie“ se zásadním způsobem podílí na vytváření image řetězce a jeho odlišení od konkurence. Současně má prioritní vliv na frekvenci nákupů a do značné míry definuje i cenové vnímání prodejny.

Plzeňský pivovar uvede do provozu stáčecí linku na PET lahve

14.02.2011 | Plzeňský Prazdroj chystá investici 150 milionů korun do nové stáčecí linky na PET lahve v Plzni. Linka s maximálním hodinovým výkonem 18 tisíc lahví bude umístěna ve stávající stáčírně Plzeňského pivovaru. Projekt by měl být dokončen v průběhu roku, kdy bude linka uvedena do provozu. Investice do stáčecí linky je reakcí na měnící se požadavky českých pivařů v segmentu praktického balení piva prodávaného v obchodech.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.