Zaujalo nás

Vůně benzinu, výborné potraviny a dobrá zábava

03.08.2011 | Víte, co má společného vůně benzínu, výborných potravin a dobrá zábava? Přijďte 20. a 21. srpna do Kutné Hory a přesvědčte se, že je to recept na skvělý víkend pro celou rodinu. Zveme Vás na 3. ročník mezinárodní rallye veteránů.

Český česnek na trhu

02.08.2011 | V reakci na rostoucí zájem ze strany zákazníků o české výrobky se po dvaceti letech vrací nepostradatelný doplněk řady receptů na pulty vybraných obchodů. Česnek od českých pěstitelů tak doplní nabídku čínské a španělské produkce.

Originální koktejly

01.08.2011 | Chcete se před přáteli blýsknout výjimečným drinkem na letním večírku? Vyzkoušejte netradiční drinky s cereálním nápojem Caro!Jsou jednoduché, nápadité i dokonale osvěžující.

Co jíst v létě?

01.08.2011 | Léto je časem cestování, rautů a výletů s přáteli, u kterého nesmí chybět dobré jídlo a pití. Co si dopřávat, aby byl spokojený náš žaludek, vyhnuli jsme se cestovní nevolnosti a jiným letním nepříjemnostem?

Vynikající salát z grilované zeleniny

25.07.2011 | Grilovací sezona je v plném proudu a vůně dřevěného uhlí a masa se line z leckteré zahrádky nebo terasy. V poslední době je stále oblíbenějším doplňkem k masu také grilovaná zelenina, ale zkusili jste z ní už připravit salát? Že ne? Tak rychle na nákupy!

Krémové kouzlení

25.07.2011 | Krémový sýr Philadelphia se neustále snaží inspirovat milovníky dobrého jídla novými recepty a nápady, jak ozvláštnit jídelníček nejrůznějšími specialitami. Stal se tak ideálním pomocníkem ve studené i teplé kuchyni. Vedle světově proslulého cheesecaku ho kuchaři a pekaři používají nejen na pečení, ale i do krémových omáček, polévek či dipů. Co vyzkoušet tortillové kapsičky nebo lahodný dort?

Zajímavosti z říše jídla - červenec

19.07.2011 | Až salát Caesar dodal salátu na vážnosti a udělal z něj báječné jídlo, které ač lehké, umí příjemně zasytit a blýskne se chuťovou harmonií.

Nejlepší čokolády na světě

27.06.2011 | Nikoli tradice výrobců, ale pečlivé zpracování a exkluzivní složení rozhoduje podle britské Akademie čokolády (Academy of Chocolate) o nejlepších čokoládách na světě. Přestože se značky jako Amedei, Michel Cluizel a Valrhona dlouhodobě drží na špici soutěže Academy of Chocolate Awards v kategorii tabulkových čokolád, ocenění získaly i výrobky malých čokoládoven, které překvapily originálním obsahem.

Kdy byl otevřen první supermarket?

21.06.2011 | Další zajímavostí měsíce června je výročí samoobslužného nakupování. Tušíte, kdy a kde byl otevřen první supermarket u nás? A kde vznikla první samooblužná prodejna vůbec? A co vy - nakupujete rádi v samoobsluhách nebo v menších obchůdcích?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202406a

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.