Zaujalo nás

Je libo jeden Útěk do Mexika?

21.06.2011 | Letní grilování či jakákoli jiná letní párty jsou skvělou příležitostí, jak strávit s přáteli pohodový večer za přítomnosti dobrého jídla a pití. Chcete-li svým přátelům letos umíchat nejen dobrou náladu, ale také jedinečný drink, nechte se inspirovat těmito recepty.

Zajímavosti z říše jídla - měsíc červen

17.06.2011 | Kde se vzala zmrzlina? A jak přišel nanuk ke svému jménu? Který národ sní nejvíc zmrzliny? A kterou zmrzlinu měl nejradši Alexandr Veliký?

Upečte si skvělý tarte flambée

09.06.2011 | Tuhle skvělou alsaskou specialitu můžete ochutnat nejen ve Francii, ale i v Praze, v brasserii La Gare, nebo si ji připravit doma. Uvidíte, že vás výtečná chuť okouzlí stejně jako nás!

Nejlepší chléb se peče v Pelhřimově

03.06.2011 | Letošní národní soutěž „Chléb roku 2011“ se uskutečnila 2. června v Pardubicích, v rámci tradiční pekařské slavnosti DNY CHLEBA. Pekařské firmy z celé ČR přihlásily do soutěže celkem 52 vzorků. Soutěžilo se ve dvou kategoriích: o nejlepší konzumní chléb z průmyslových pekáren a o nejlepší řemeslný chléb, který je vyráběný s vyšším podílem ruční práce.

Kodex farmářských trhu je tu!

31.05.2011 | Na farmářských trzích má být nabízeno k prodeji hlavně zboží daného regionu, vyplývá z kodexu farmářských trhů, který dnes zveřejnilo ministerstvo zemědělství. Dobrovolný kodex umožňuje provozovatelům pustit na trhy prodejce z ostatních regionů Česka i ze zahraničí. Zahraniční zboží bude muset být označeno zemí původu.

Zajímavosti z říše jídla v měsíci květnu

25.05.2011 | V druhé části našeho seriálu se dozvíte, jak pan Knorr vymyslel polévkové směsi a kdo pomohl cestovatelům vyřešit problém se zásobami jídla. Příjemné květnové čtení!

Grilování hezky česky

11.05.2011 | V Americe griluje na zahradě každý. V Čechách se tento způsob přípravy jídla spojený i s neformálním setkáváním s přáteli za posledních dvacet let značně rozšířil.

Zajímavosti z říše jídla v měsíci KVĚTNU

02.05.2011 | Jak vznikla Coca-Cola? Kdy slavíme Světový den koktejlů? A proč pan Heinz, vynálezce kečupu, posílal své zaměstnance na manikuru?

Jak se vyznat v cukrech

27.04.2011 | Každá hospodyňka ví, že se bez cukru při vaření či pečení neobejde, a to i přes současný trend diet a zdravého životního stylu. Ovšem od sametové revoluce se nabídka cukrů a sladidel v našich obchodech notně rozšířila a není lehké se v nich vyznat. Pojďme společně na malou sladkou exkurzi.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.