Sezonní tipy

I za dobrým pivem se dá cestovat: Na těchto místech se vám bude líbit!

26.02.2019 | Vydejte za historií a rozmanitými chutěmi tohoto nejstaršího alkoholického nápoje naší civilizace. Máme pro vás super tipy.

Právě teď si můžete koupit fialové brambory: Módní výstřelek?

20.02.2019 | Zelené pivo, zdá se, není jedinou barevnou raritou dne. Právě jsme totiž dostali zprávu o tom, že jsou na trh k dostání i fialové brambory. O co jde?

Darujete dnešní den čokoládu ve tvaru srdce? Vyberte tu kvalitní!

14.02.2019 | Bonboniéra je nejtypičtějším valentýnským dárkem. Dle agentury Nielsen jsou za ni tržby během valentýnského týdne o více než polovinu vyšší než průměrné týdenní tržby během roku. Čeká vás její nákup také? Vybírejte pečlivě!

Co je doma, to se počítá: 4 důvody, proč upřednostnit domácí produkci

07.02.2019 | Samozřejmě, že ne všechno je u nás dostupné. V mnoha případech ale existuje k zahraničním produktům řada tuzemských variant, jejichž konzumace nebo použití k přípravě finálních pokrmů je nejen přirozenější, ale také zdravější a často i levnější.

Opravdu je v zelenině a ovoci méně vitaminů než před lety?

15.01.2019 | Tvrdí se, že ovoce a zelenina už nejsou to, co bývaly. Obsah cenných živin prý významně poklesl, a to kvůli použití pesticidů, které mají zajistit vyšší výnos. Jenže, co když je pravda někde napůl?

6 květin, které se vyplatí pustit do kuchyně

15.01.2019 | Taky si nedovedete představit vaření bez svěžích bylinek? Pak popusťte fantazii ještě o kousek dál, a vyzkoušejte jedlé květy. Pokrmy jimi můžete skvěle dochutit. Víte třeba, že pampeliška dodá jídlu grády, zatímco begónie se postará o ovocnou vůni?

Ve Španělsku vyrábějí skutečně modré víno

29.10.2018 | Před pěti lety se pět studentů ve španělském Baskicku rozhodlo vnést revoluci do nějakého sektoru a vybralo si vinařství, které je považováno za nejkonzervativnější.

Odborníci: Letos budou skvělá červená vína, u bílých budou rozdíly

16.10.2018 | Z letošních hroznů budou velmi kvalitní moravská červená vína, v bílých vínech budou velké rozdíly. Kvalita letošních hroznů se výrazně liší i na vinohradech, které jsou jen několik kilometrů vzdálené.

Maďarský nápoj fröccs zažívá obrodu

23.09.2018 | Abychom správně ocenili tradiční maďarský nápoj fröccs, nestačí naučit se vyslovovat jeho název. Tato směs sodovky a vína se vyrábí podle přesného rituálu a v budapešťských barech zažívá svou renesanci.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202406a

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.