Sezonní tipy

Vinné sklepy Valtice mají první hrozny, z nichž vyrobí burčák

30.07.2018 | První kilogramy hroznů sklidili dnes pěstitelé na vinicích v Dolních Dunajovicích na Břeclavsku pro Vinné sklepy Valtice. Vinařství z nich vyrábí první letošní burčák, který se podle zákona smí prodávat až v první srpnový den.

Jak z grilování udělat nezapomenutelnou hostinu

25.07.2018 | Hezké počasí je jasným poznávacím znamením grilovací sezóny, kterou my Češi tak milujeme. Přinášíme vám pár tipů, jak si tyto oblíbené chvíle s přáteli a rodinou ještě více užít. Z každé večeře se pak snadno stane nezapomenutelná hostina.

Roste obliba růžových vín, vinaři jich vyrobili rekordní množství

11.07.2018 | Přes deset procent z celkem 860.000 tun vloni sklizených hroznů v Česku použili vinaři na výrobu růžových vín. Na trh poslali 6,66 milionu litrů vína označeného rosé, v roce 2008 to bylo 1,7 milionu litrů vyrobených ze dvou procent sklizených hroznů. Informoval o tom Vinařský fond.

Letošní počasí přeje i zmrzlinářům,firmy hlásí růst o desítky procent

08.07.2018 | Prodeje zmrzliny v loňském roce stouply podle agentury Nielsen o procento na 34,3 milionu litrů. Spotřebitele neodradilo ani zvýšení průměrné ceny za litr o tři procenta na téměř 91 korun.

Pro výrobce nealko nápojů letos začala sezona o měsíc dříve

08.07.2018 | Prodeje nealkoholických nápojů letos v květnu dosahovaly podle výrobců rekordních hodnot. Během teplých dní se prodeje zvyšují o desítky procent, počasí je tak jedním z hlavních faktorů, které prodeje ovlivňují.

Majočup, řepo-BQ, aneb podivné chuti letošního léta

28.06.2018 | Té zvláštní směsi se už říkalo lecjak. Fritovací omáčka, ruský dresink, holandský sós, omáčka ze zálivu.

Sezona mraženého špenátu vrcholí, firma ho vyrobí 50 tun denně

17.05.2018 | V květnu vrcholí sklizeň a zpracování špenátu na mražení. Společnost Agrimex, která je od loňského roku součástí skupiny Hamé, vyrobí ve svém závodu v Panenských Břežanech u Prahy 50 tun mraženého špenátu denně.

Muži jsou ve výběru příchutí konzervativnější, říká zmrzlinář

12.05.2018 | Podle zmrzlináře Darka Hrivňáka jsou muži jsou ve výběru příchutí více konzervativní, ženy se nebojí zkoušet nové chutě.

Třetinu českého trhu s chlebem tvoří speciality

29.04.2018 | Český trh s chlebem se postupně mění. Až třetinu sortimentu tvoří speciální druhy odlišné tvarem, hmotností a netradičními surovinami. Zákazníci jsou také ochotnější dát za kvalitní pečivo víc peněz.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.