Sezonní tipy

Kontroly farmářských trhů jsou v plném proudu

05.04.2019 | Na počátku jara, kdy začíná po celé ČR sezóna farmářských trhů, zaměřuje Státní veterinární správa (SVS) své kontroly také na tento způsob prodeje.

Dvanáct milionů litrů ročně. Tolik zmrzliny projde tryskami a tanky jednoho z největších závodů

02.04.2019 | Bidfood se řadí mezi největší producenty tuzemské zmrzliny na trhu. Víte, jak to vypadá v takové výrobě? Zmapovali jsme pro vás zmrzlinový terén od A až do Z.

V našem jídelníčku je přemíra soli, dochutit pokrm jde však i bylinkami. Jaké zvolit?

29.03.2019 | Česká republika patří mezi premianty - alespoň co se spotřeby soli týká. Doporučený denní příjem od Světové zdravotnické organizace překračujeme třikrát.

Cukrářské trendy přímo od mistra, který pekl pro královnu

18.03.2019 | Josef Maršálek je pravděpodobně nejvýznamnější osobností české cukrařiny. Sedm let šéfoval týmu pekařů a cukrářů v Harrods, několik let připravoval vdolky pro britskou královnu a sir Elton John si jeho dezerty oblíbil natolik, že si pro ně nechal pravidelně posílat.

Čas na očistu! 6 druhů zeleniny, díky kterým se budete cítit fit

14.03.2019 | Existuje celá škála reklam, které nás nabádají ke koupi detoxikačních směsí. Přitom stačí jen zajít do obchodu a koupit kvalitní zeleninu.

Dobrá zpráva pro milovníky vína: Případů falšování je stále méně

28.02.2019 | Novela vinařského zákona, která je účinná od 1. dubna 2017, pomohla výrazně omezit nejhorší prohřešky, kterých se dopouštěli dovozci a prodejci sudových vín. Šlo o ředění vína vodou, doslazování přidaným cukrem a falšování původu.

I za dobrým pivem se dá cestovat: Na těchto místech se vám bude líbit!

26.02.2019 | Vydejte za historií a rozmanitými chutěmi tohoto nejstaršího alkoholického nápoje naší civilizace. Máme pro vás super tipy.

Právě teď si můžete koupit fialové brambory: Módní výstřelek?

20.02.2019 | Zelené pivo, zdá se, není jedinou barevnou raritou dne. Právě jsme totiž dostali zprávu o tom, že jsou na trh k dostání i fialové brambory. O co jde?

Darujete dnešní den čokoládu ve tvaru srdce? Vyberte tu kvalitní!

14.02.2019 | Bonboniéra je nejtypičtějším valentýnským dárkem. Dle agentury Nielsen jsou za ni tržby během valentýnského týdne o více než polovinu vyšší než průměrné týdenní tržby během roku. Čeká vás její nákup také? Vybírejte pečlivě!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.