Sezonní tipy

Vařit venku? S Markem Pavalou to není problém

06.06.2019 | Marek Pavala, třetí nejúspěšnější kuchař z první řady kulinářské show MasterChef, vás nepozve na klasickou grilovačku. Ale do kuchyně přímo na zelené louce. Nudu všednosti tu určitě nenajdete a šišiky? Ty si musíte sami nasbírat v lese.

Máte doma potravinové moly? Tyto kroky musíte nezbytně udělat, abyste se jich zbavili

05.06.2019 | Zatímco v zimních měsících vás obavy z přítomnosti potravinových molů nijak netížily, jaro vše přetáčí o sto osmdesát stupňů. Neprobouzí se totiž jen příroda, ale i jejich aktivita a přirozeně hledají ráj na zemi…ideálně v nejbližší spíži.

Nevěřte univerzálním dietám, zkuste raději tyto tipy

30.05.2019 | Světem koluje nekonečné množství rozličných typů diet, z nichž každá útočí na emoce budoucích klientů celou řadou argumentů tak, aby si člověk vybral právě a pouze tu „nejlepší a správnou“, která „vyřeší“ jeho problémy s nadváhou. Princip hubnutí je přitom jednodušší jen mrknutí oka.

Jarní saláty, které dodají vitamíny (ingredience hledejte na nedaleké louce)

28.05.2019 | Dodejte tělu po zimě vitamíny a minerální látky. Kromě salátu ze sezónní zeleniny ale můžete sáhnout i po pokladech z luk. Kopřiva i pampelišky mile překvapí jedinečnou chutí.

Pálenková invaze: Díky loňskému létu letos patrně překonáme desetiletý rekord

23.05.2019 | Pěstitelské pálenice v ČR, kterých je téměř 6000, vyrobí díky loňské nadprůměrné úrodě ovoce rekordní objem destilátů za posledních deset let. Některé pálenice přitom loňskou úrodu stále ještě zpracovávají. Unie destilatérů ČR odhaduje výrobu ve fiskálním roce od loňského 1. července do letošního 30. června na zhruba 12 milionů litrů padesátiprocentní kořalky, to je meziročně asi o 50 procent více. ČTK to dnes řekl předseda unie Václav Šitner.

Studené jaro: Provozovatelé restaurací přišli už o čtvrtinu tržby

22.05.2019 | Studené jarní počasí snížilo restauracím s venkovním posezením tržby. Podle společnosti Storyous, která zkoumala v 650 provozovnách data od dubna do poloviny května, mělo 45 procent restaurací nižší tržby, meziročně klesly o čtvrtinu.

Plevel - pusťte si ho do kuchyně a nebudete litovat

22.05.2019 | Největší hit kuchyně - vrátit se k plevelům! Přestaňte jej ze zahrádek tedy vytrhávat a opatrně jej vydloubejte a odneste do kuchyně.

Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

03.05.2019 | „Vaření je o chuti, o tom, co miluju a co se mi do jídla hodí. Trochu o citu, také o improvizaci. Rozhodně ne o tom, že budu slepě kopírovat recept někoho jiného do posledního gramu. Naopak, dejte do vaření, grilování kus sebe a uvidíte, jak vám bude chutnat,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který se mimochodem vrací na obrazovky TV Prima s novou řadou pořadu Rozpal to, šéfe! CZ TEST exklusivně získal s předstihem první recepty, které se budou v pořadu představovat. Vyzkoušíte je?

Velikonoční nadílka: Máme se bát vajec z koledy?

15.04.2019 | Snad nikdy jindy během roku nemáme doma tolik vajec, jako o Velikonocích. A jelikož se nezadržitelně blíží, podívali jsme se na jejich kvalitu a bezpečnost.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.