08.12.2021 | Do Česka se dostal med od slovenské firmy Medas, ve kterém bylo antibiotikum tylosin. Týká se to 4320 kusů, každý o váze 900 gramů, prodávalo je Makro. Řetězec je už aktivně stahuje. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.
06.12.2021 | Krásně voní máslem a nepřipaluje se. Dá šmrnc jakékoliv polévce i omáčce, je skvělé na dušenou zeleninu, osmažíte na něm ty nejlepší a nejvoňavější řízky a lze ho namazat i na chléb a jíst za studena. A také využít k zevnímu použití na hojení ran nebo po štípnutí hmyzem. O čem, že je řeč? O ghí, čistém máselném tuku té nejvyšší kvality, který si prostě zamilujete!
30.11.2021 | Maminky na mateřské, ženy v domácnosti a babičky v důchodu, ve kterých se probouzí podnikatelský duch přes sociální sítě nabízejí své služby – od pečení cukroví, přes přípravu bramborového salátu až po chlebíčky a obložené mísy. Ale co na to říkají pravidla?
24.11.2021 | Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.
01.11.2021 | Kolik dní by měl vydržet chléb čerstvý? Platí jako dříve, že by to měly být alespoň 4 dny?
06.08.2021 | Často je možné se v tržní síti setkat s potravinami, které jsou označeny výrazy „pro děti“, „dětské/-ý/á“, případně jejich grafické zpracování je doplněno o obrázky pohádkových postav, zvířátek, nebo o jiné dětské motivy.
04.08.2021 | Mražené potraviny mohou obsahovat bakterie, které mohou po rozmrazení růst a způsobit otravu jídlem. Správné postupy rozmrazování snižují pravděpodobnost nemocí přenášených potravinami a snižují také potravinový odpad.
26.07.2021 | Snadná a relativně rychlá příprava, téměř nekonečné množství kulinářských variant a nízká cena – to vše mimo jiné přispívá ke stále rostoucí konzumaci drůbežího masa v naší zemi. Jen za posledních deset let se v Čechách zvýšila spotřeba drůbežího masa téměř o pět kilogramů a v loňském roce dosáhla hodnoty 29 kilogramů na osobu a rok. Kuřata a výrobky z drůbežího masa navíc budou mít od července nové značení, pomocí kterého by se spotřebitelé měli řídit – a to z mnoha důvodů.
23.07.2021 | Krůtí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa, které se objevuje na českých jídelníčcích. Není divu – nízký obsah tuku ve spojení s výbornou chutí z něj dělá vyhledávané jídlo, oblíbené u dětí i dospělých. Málokterý druh masa navíc nabízí tak široké možnosti využití. Proč byste měli krůtí zařazovat do jídelníčku a čemu věnovat pozornost při nákupu a zpracování?