28.01.2021 | I na podnikání v zemědělství a potravinářství dopadne v blízké budoucnosti Green Deal (Zelenádohoda), která má podle dosavadních komentářů na území EU zajistit vyšší udržitelnost obou zmíněných oblastí podnikání a zdravější potraviny. Jaké ale budou důsledky „zelené politiky“ EU? Odpovídá ředitel pro programování a strategii Potravinářské komory ČR Miroslav Koberna.
17.12.2020 | Nevýhodné "benefity", žádný prostor pro vás, podezřele nízká cena a neznámý kuchař. Na co ještě si dát pozor při výběru kurzu vaření?
15.12.2020 | Vánoce tu nejsou poprvé, přesto se velké procento spotřebitelů stále dopouští zásadních chyb. Proč raději udělat jiný „dobrý“ skutek, než pustit zpět do vody kapra, čeho si všímat na stánku nebo proč si raději rybu nechat usmrtit v místě prodeje?
04.12.2020 | Veterináři upozorňují prodejce kaprů, že mají poslední dny na registraci. Musí tak učinit do nejpozději týden před začátkem prodejů. ČTK to dnes sdělil mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Loni zjistili při předvánočních kontrolách zhruba čtyřprocentní chybovost.
27.11.2020 | Nic není jako dřív a o česneku to platí dvojnásob. Česnečka z něj má daleko do té, co vařívala babička, a jeho chuti i vůni chybí potřebná intenzita. To proto, že tradiční českou plodinu z podstatné části nahradily levnější zahraniční odrůdy. Jak se stalo, že jsme se z původně česnekové velmoci stali zemí plné nekvalitních čínských a španělských variant?
20.11.2020 | V dnešní době se spotřebitelé nemusejí bát toho, že by neměli v nabídce potravin dostatečný výběr či museli konzumovat něco, co jim nechutná. Přesto se mnohým určitě už také někdy stalo, že si zakoupili svůj oblíbený výrobek a on chutnal trochu jinak, než byli dosud zvyklí. Proč tedy výrobci potravin mění své výrobky, když je spotřebitelé mají rádi tak, jak jsou?
17.11.2020 | Obchody s rozlohou nad 200 metrů čtverečních musí sice ve vybraných státních svátcích, na Vánoce a Velikonoce zavřít, 17.listopad však do seznamu vybraných dnů, jež podléhají regulaci otevírací doby, nepatří.
20.10.2020 | Ceny rozvozových platforem jsou pro restaurace likvidační. Cestou je vlastní rozvoz s logistickým partnerem, říká Michal Menšík, CEO logistického startupu DoDo.
16.10.2020 | On-line supermarkety s ohledem na aktuální epidemiologickou situaci a zvýšenou poptávku mění pravidla objednání. Rohlik.cz od pátku omezí počet položek na jednu objednávku, v e-shopu Košík.cz už platí váhový limit. Kurýři už také nepřijímají platby v hotovosti.