JAK NA VINNÉ PÁROVÁNÍ? JEDNODUCHÝ KLÍČ PŘÍMO OD VINAŘE

JAK NA VINNÉ PÁROVÁNÍ? JEDNODUCHÝ KLÍČ PŘÍMO OD VINAŘE

14.02.2022 Jana Čiháková

Lámete si hlavu, co naservírovat návštěvě ke sklence výtečného vína? Osvojte si jednoduché tipy párování, kterými ukážete, že víte, jak krásně podtrhnout chuť skvělého vína. Máme pro vás několik základních kombinací, se kterými nikdy nešlápnete vedle! Díky tomu teď domácí párty pro rodinu a přátelé pozdvihnete na profesionální úroveň.

Doc. Ing. Miloš Michlovský, DrSc. se s láskou věnuje šlechtění nových odrůd celý svůj život. Jedná se o dlouhodobý, nejednoduchý a náročný proces, na jehož konci je nová odrůda. Za každou nově vzniklou odrůdou stojí nejen člověk zapsaný jako šlechtitel, ale i celý kolektiv pracovníků, šlechtitelů a léta práce. Co se týče párování, i Miloš Michlovský ví, že v jednoduchosti je krása. Výborné pečivo a kvalitní olivový olej, posolený hrubozrnou solí s rozmarýnem, jemně posypaný červeným pepřem. Ano, v jednoduchosti je krása! A platí to i se snoubením chutí. Jedinečná a lehká kombinace, kterou můžete naservírovat absolutně k jakémukoliv druhu a barvě vína.

VÍNEČKO BÍLÉ...

Když je víno přirozeně sladké a vyzrále, doporučujeme zvolit sýry s modoru plísní. K bílým vínům se také skvěle hodí paštiky, perfektní je husí nebo kachní. Chuť vlašských ořechů s medem krásně podtrhete napříkald odrůdou Aurelius.

K lehkým, svěžím, madým vínům naopak volíme sýry lehké, například lučinu nebo čerstvý tvarohový sýr, který zpestříme jemným posypem červeného pepře.

ČERVENÉ JAKO KREV

Osvědčenou a delikatesní kombinací je červené víno a sýry s ušlechtilou bílou nebo modrou plísní! Ideální a velmi krásná a oblíbená kombinace jsou sušené švestky s Frankovkou. Vyzrálé Rulandské modré se zase perfektně hodí k sušeným brusinkám nebo sýru Grand Moravia.

RADĚJI BUBLINKY?

Oblíbený sekt je trefou do černého, můžete k němu totiž naservírvoat v podstatě cokoliv. A co je důležité a velmi zajímvé? Kvalitní sekt dokáže kompletně provést celým menu! Milujete kaviár nebo tatarák z lososa? S chutí do toho! Perfetkně podtrhnou chuť kvalitního Crémantu.

A na závěr? Rozhodně kvalitní čokoláda a červené vyzrálé víno! Celé portfolio vín Miloše Michlovského najdete na eshopu www.michlovsky.com

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

TŘI TIPY PRO PRÁCI S MASEM - A PŘÍMO OD ŘEZNÍKŮ

09.02.2022 | Konzumujeme jej už stovky let, přesto mnoho lidí tápe v základních otázkách. Také občas přemýšlíte, jak maso krájet, jestli jej správně skladujete, či zda jej máte nechat odpočinout, či nikoli? Uvedli jsme to na pravou míru přímo s řezníky Maso Novák.

CHCETE SI Z ALP PŘIVÉZT KVALITNÍ POCHOUTKY? HLEDEJTE ČERVENÉHO KOHOUTA

28.11.2022 | Na první pohled vypadají mnohdy stejně: lákavě vystavené špeky, salámky, klobásky, nejrůznější druhy sýrů a mléčných výrobků, marmelády, sušené ovoce i houby, nepřeberné množství druhů vín či šnapsů a pro abstinenty neodolatelné jablečné džusy, mošty a sirupy. Nabídka je zde zkrátka velmi pestrá. Pomocným vodítkem při výběru nám může být symbol jihotyrolských farem Roter Hahn: doširoka rozkročený červený kohout na žlutozeleném pozadí.

JAK KOUPIT A NEPROHLOUPIT: DŽUS, NEKTAR, KONCENTRÁT

21.01.2022 | Vysoký obsah jednoduchého cukru, klamavé označení 100% ovocného či zeleninového podílu či obsah konzervantů, umělých sladidel a dalších přídatných látek. Většinu z toho můžete zaslechnout, pokud je řeč o ovocných a zeleninových šťávách nebo džusech. Jak to s těmi džusy doopravdy je?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.