JAK NA VINNÉ PÁROVÁNÍ? JEDNODUCHÝ KLÍČ PŘÍMO OD VINAŘE

JAK NA VINNÉ PÁROVÁNÍ? JEDNODUCHÝ KLÍČ PŘÍMO OD VINAŘE

14.02.2022 Jana Čiháková

Lámete si hlavu, co naservírovat návštěvě ke sklence výtečného vína? Osvojte si jednoduché tipy párování, kterými ukážete, že víte, jak krásně podtrhnout chuť skvělého vína. Máme pro vás několik základních kombinací, se kterými nikdy nešlápnete vedle! Díky tomu teď domácí párty pro rodinu a přátelé pozdvihnete na profesionální úroveň.

Doc. Ing. Miloš Michlovský, DrSc. se s láskou věnuje šlechtění nových odrůd celý svůj život. Jedná se o dlouhodobý, nejednoduchý a náročný proces, na jehož konci je nová odrůda. Za každou nově vzniklou odrůdou stojí nejen člověk zapsaný jako šlechtitel, ale i celý kolektiv pracovníků, šlechtitelů a léta práce. Co se týče párování, i Miloš Michlovský ví, že v jednoduchosti je krása. Výborné pečivo a kvalitní olivový olej, posolený hrubozrnou solí s rozmarýnem, jemně posypaný červeným pepřem. Ano, v jednoduchosti je krása! A platí to i se snoubením chutí. Jedinečná a lehká kombinace, kterou můžete naservírovat absolutně k jakémukoliv druhu a barvě vína.

VÍNEČKO BÍLÉ...

Když je víno přirozeně sladké a vyzrále, doporučujeme zvolit sýry s modoru plísní. K bílým vínům se také skvěle hodí paštiky, perfektní je husí nebo kachní. Chuť vlašských ořechů s medem krásně podtrhete napříkald odrůdou Aurelius.

K lehkým, svěžím, madým vínům naopak volíme sýry lehké, například lučinu nebo čerstvý tvarohový sýr, který zpestříme jemným posypem červeného pepře.

ČERVENÉ JAKO KREV

Osvědčenou a delikatesní kombinací je červené víno a sýry s ušlechtilou bílou nebo modrou plísní! Ideální a velmi krásná a oblíbená kombinace jsou sušené švestky s Frankovkou. Vyzrálé Rulandské modré se zase perfektně hodí k sušeným brusinkám nebo sýru Grand Moravia.

RADĚJI BUBLINKY?

Oblíbený sekt je trefou do černého, můžete k němu totiž naservírvoat v podstatě cokoliv. A co je důležité a velmi zajímvé? Kvalitní sekt dokáže kompletně provést celým menu! Milujete kaviár nebo tatarák z lososa? S chutí do toho! Perfetkně podtrhnou chuť kvalitního Crémantu.

A na závěr? Rozhodně kvalitní čokoláda a červené vyzrálé víno! Celé portfolio vín Miloše Michlovského najdete na eshopu www.michlovsky.com

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

TO TU DLOUHO NEBYLO! ZÁSILKA Z KAMBODŽE PLNÁ JEDŮ

18.05.2022 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila ve spolupráci s Celním úřadem Praha-Ruzyně šest zásilek potravin o celkové váze 641 kilogramů, které obsahovaly nadlimitní množství pesticidů včetně karbofuranu, který je v Evropské unii zakázaný. Šlo o bylinky a plody původem z Kambodže.

SMUTNÝ PRŮZKUM: ČEŠI JEDÍ NEJHŮŘ V CELÉ UNII

19.05.2022 | Knedlík se zelím a vepřové, svíčková omáčka, guláš. Když jdou Češi do restaurace na oběd, volí tučnější jídla mnohem častěji než lidé v dalších evropských zemích. Potvrzují to čerstvá data z velkého srovnávacího průzkumu o stravovacích návycích FOOD, který iniciovala Evropská unie

CO SLEDOVAT PRO ZÁBAVU I DOBROU CHUŤ?

16.05.2022 | Šéf se vrací. A s ním se můžete těšit na retrospektivní výlet po českých profesionálních kuchyních. Osm dílů. Osm národních kuchyní, osm kuchařů. A stále jen jeden šéf a jeho pohled na rychlou, efektní i efektivní kuchyni. Inspirujte se!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.