Testovali jsme pro Vás

Test kečupů: Vyhrál ten dětský!

28.01.2019 | Kečup se u nás těší velké oblibě. O tom ostatně svědčí i statistické údaje. Jen v našem malém remízku se jej totiž každoročně spořádá 16 tun! Jak se stále ale ukazuje, není jedno, po kterém produktu sáhnete. I letošní test potravin poukázal, že někteří výrobci mají co zlepšovat.

Nakupovali jsme ze dvou online obchodů: Výtky máme k oběma

10.01.2019 | Pohodlné, rychlé, bez front. Nakupování online má řadu výhod. Ovšem není ani bez poskvrnky. Co by vás mohlo nemile překvapit?

Šunky prošly bez námitek

19.11.2018 | Testování kvality českých šunek patří mezi naše pravidelné aktivity. Pokaždé totiž objevíme překvapivé vítěze a s lehkou zlomyslností poukazujeme, že produkty, které budí dojem extra třídy jen proto, že investují do mediální kampaně, nemají světobornou chuť ani složení. Tento ročník ale prohlašujeme za podařený. Všech jedenáct vzorků, které jsme do testu vybrali, svou čest obhájilo.

Jak jsme na tom s kvalitou medu?

27.10.2018 | Med je sice studený, při jeho koupi se ale můžete pořádně spálit. Už několik let se totiž drží v první trojici těch nejfalšovanějších potravin. A přestože kontroly jsou stále přísnější a častější, Státní zemědělská a potravinářská inspekce každoročně odhalí několik alarmujících případů.

Ležáky leží nad průměrem

24.09.2018 | Přestože celková spotřeba piva u nás oproti letům minulým mírně klesla asi o deset piv na hlavu, stále patříme k jedněm z jeho největších konzumentů.

Tradiční pomazánková si drží jméno

20.08.2018 | Nikdo mu neřekne jinak než pomazánkové máslo a tradiční pomazánkové, jak zní správně nyní oficiální název pro produkt, zní pro mnoho spotřebitelů jako slovní hříčka. A i když rozhodnutí Evropského soudu o změně pojmenování pomazánko¬vého másla považuje za nešťastný i mnoho odborníků, na oblibě produktu samot¬ného to nic nezměnilo. Nyní se navíc potvrdilo, že se nezměnilo nic ani u výrobců a i ti zůstali věrni kvalitním ingrediencím a použití živočišných tuků.

Sladké pečivo si vede lépe

28.07.2018 | Mlsání se občas nevyhne nikdo z nás, navíc se týká i pře¬vážné části dětské populace. Zejména v těchto případech je na místě šťastná ruka při výběru. Jak je na tom trvanlivé pečivo s kvalitou a s obsahem diskutovaného akryla¬midu? Podívejte se, jak dopadlo testování, kte-rému jsme podrobili sladké i slané výrobky

Kvalitní špekáčky nebo buřtíkové „podvody“?

02.07.2018 | Opravdové špekáčky jsou známé více než 100 let. O mnoho kratší dobu pak jejich „nevlastní bráškové“ označení jako opékáček, buřt, buřtík, táboráček či drůbeží špekáček. Proč nemají nic společného a na co koukat, aby z táborákové pohody nezbyly jen neuspokojený žaludek a oči pro pláč, jsme zjišťovali ve společném testu časopisu CZ TEST a Státního zemědělského intervenčního fondu.

Jemné pečivo můžeme snídat bez rizika

24.05.2018 | Jemné pečivo, podobně jako chléb a běžné pečivo, konzumujeme prakticky denně, proto považujeme za důležité podat spotřebitelům objektivní informace o možném výskytu a obsahu akrylamidu v této skupině potravin. Tímto uzavíráme sérii zaměřenou na rizikové potraviny z hlediska přítomnosti tohoto procesního kontaminantu a musíme uznat, že lepší zprávu jsme si nakonec ani nemohli přát.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.