Testovali jsme pro Vás

Test vánočních čokolád: Pozor na cenové fígle

27.12.2016 | Testovali jsme pro vás desítku kalendářů a k tomu šestici figurek s motivem „Santy“. Zkoumali jsme přirozeně kvalitu mléčné čokolády, kterou výrobci slibovali na obalu i celkovou chutnost produktů.

Testovali jsme grilovací omáčky!

11.07.2016 | Každému chutná něco jiného. Někdo si objedná k obědu svíčkovou se šesti, jiný zase preferuje saláty s grilovaným kuřetem. Stejně tak tomu je i v případě používání nejrůznějších majonéz a kečupů.

Vajíčkové pomazánky jsou fajn, ale ne moc dlouho

28.05.2016 | Jsou to vcelku levné „rychlovky“, které nikoho neurazí – vajíčkové pomazánky. Asi byste proto neřekli, že na nich výrobci budou šetřit. Jenže ejhle, výsledky našeho redakčního testu ukázaly něco jiného.

Ledová káva je převlečené slazené mléko

24.05.2016 | Češi bezpochyby patří mezi milovníky kávy. Podle průzkumů ročně vypijeme na čtyři stovky šálků a tím se řadíme mezi prvních deset zemí na světě s nejvyšší spotřebou. Jestli bychom si ale udrželi tento post, i pokud bychom byli odkázáni jen na ledovou kávu, ůstává otázkou.

Rybí saláty: nezdravé, ale dobré?

21.03.2016 | Klasická bufetová svačina z minulého režimu, kterou vám asi žádný výživový poradce do předpisového jídelníčku nezařadí. Na druhou stranu však rybí saláty patří k oblíbeným „nouzovkám“, když chybí čas na klasický oběd či večeři. To však neznamená, že bychom se měli spokojit s jakoukoli kvalitou, byť za poměrně příznivou cenu.

Všechna másla jsou dobrá, nejlepší to nejlevnější

22.02.2016 | Máslo patří k základním potravinám našich jídelníčků, řada spotřebitelů mu dává přednost před rostlinnými tuky, zejména díky lepší chuti. Ačkoli jeho nadměrnou konzumaci z výživového hlediska doporučit nelze, těžko bychom (alespoň jak ukazují naše testy) na našem trhu hledali potravinu, u které výrobci splňují přesně to, co jim nařizují předpisy, a navíc nezůstávají nic dlužni ani našim chuťovým pohárkům.

Test: Šunky nejvyšší jakosti kvalitou neoslnily

19.01.2016 | Naprostá většina spotřebitelů již ví, že není šunka jako šunka. V orientaci zákazníkům pomáhá rozdělení na jakostní třídy, kde královskou pozici zaujímají šunky nejvyšší jakosti. Vedly si ale skutečně v testu tak, aby dostály své pověsti, nebo se ukázalo, že spotřebitel za své peníze vyšší kvalitu nedostává?

Kakaové nápoje jsou sladkou bombou

18.12.2015 | Každodenní snídaně i zaručený recept, jak rozmrznout po příchodu z procházky v zimní krajině. Kakaové nápoje jsou klasikou, kterou milují snad všechny děti. Ale víme, co jim vlastně v dobré víře servírujeme? Na složení běžně prodávaných instantních kakaových nápojů se podíval náš test.

Test kečupů: Dražší neznamená lepší

15.12.2015 | Kečupy patří k nejoblíbenějším dochucovadlům u dětí i dospělých. V posledních letech si vysloužily nepříliš lichotivou reputaci. Podívali jsme se tedy, jak je to s jejich kvalitou doopravdy. Jsou skutečně plné náhražek a éček, s minimálním obsahem rajčat? Nebo jsou vhodnou součástí jídelníčku a můžeme si na nich bez výčitek pochutnávat?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.