Testovali jsme pro Vás

Jablečné mošty: Některé zklamaly množstvím ovoce i chutí

16.11.2015 | Mošty obecně platí za zdravější ozvláštnění pitného režimu než přeslazené limonády. Pocházejí zpravidla od menších výrobců, jejichž produkty jsou na jednu stranu osobité, ale na druhou stranu může být jejich kvalita poněkud kolísavá, jak dokázal i náš test. Ne všechny testované mošty totiž obsahují očekávaný stoprocentní podíl ovoce.

Česká klasika v ubohém hávu

02.11.2015 | Propečený vrabec s knedlíkem, voňavá svíčková nebo pořádný buřtguláš. Sbíhají se vám sliny? Při ochutnávání hotových jídel, které jsme zvolili pro naše redakční testování, ani nemusejí. A nebudou. Ani tentokrát nás žádný extra chuťový zážitek nečekal, přestože jsme testovali zástupce české klasiky.

Drůbeží párky: Ty z masa jasně vítězí

18.10.2015 | Drůbeží párky sice nejsou tak oblíbené jako ty vepřové, ovšem své příznivce mezi českými spotřebiteli jistě mají. Vždyť jsou z drůbežího masa, méně tučné a zdravější. Anebo ne? Otestovali jsme tucet těchto párků, běžně dostupných na našem trhu, a některé o svých kvalitách skutečně nepřesvědčily.

Některé sirupy jsou prakticky bez ovoce

17.09.2015 | Podle průzkumů spotřebitelského chování pomalu končí éra sladkých limonád a stále více pijeme vodu smíchanou se sirupy. Příchutí je na našem trhu bezpočet, ale my jsme vybrali jednu z nejklasičtějších – jahodovou. Podívejte se, které sirupy jsou vyrobeny skutečně z jahod, kde si výrobci pomohli i levnějším ovocem a které koncentráty se bez ovoce vlastně úplně obejdou.

Solná nálož ve večerním křupání

15.09.2015 | Víme, že jsou nezdravé, ale také, že mohou být nakažlivě dobré. Jsou lidí, kteří se bez nich obejdou hravě, bez pocitu, že by jim něco unikalo. A pak ti, kteří si brambůrky zpestřují několikrát v týdnu filmové večery, posezení s přáteli i jízdu v autobuse. Je to snadné – smažené bramborové brambůrky s paprikovou příchutí. Pochutnáme si na všech značkách stejně?

Hledá se šunka v sýru, zn. zoufale

24.08.2015 | Tavené sýry mají větší trvanlivost než ostatní sýry a do karet jim hraje také odolnost při skladování při vyšších teplotách, proto patří k oblíbeným potravinám, které si bereme na letní dovolené či prázdninové výlety. Svědčí o tom i statistiky – se spotřebou okolo dvou kilogramů na osobu průměrně za rok patříme ke světové špičce.

Stejný obal, jiná chuť, jiná cena

17.08.2015 | Nedávno jsme vás informovali o závěrech velkého srovnávacího testu potravin prodávaných na českém a německém trhu. Nyní přinášíme kompletní výsledky porovnání složení i cen, senzorického hodnocení i chemických analýz. Dozvíte se, zda se v českých obalech skrývají stejné výrobky jako v těch německých, kolik za stejný nákup zaplatíte v Praze a Drážďanech a také, které výrobky odborné porotě více chutnaly.

Čokoládové zmrzliny: Jak chutná mražená chlouba privátních značek?

20.07.2015 | Každý jí sníme tři litry ročně, tedy asi 20 kusů. Nedosahujeme tím kvalit rekordmanů ze skandinávských zemí, kteří si troufají na 10 litrů, ale i tak je nejpopulárnější letní pochoutkou. Řeč je o zmrzlině, kterou jsme si tentokrát přizvali k redakčnímu testování.

Klobásy na gril jsou plné masa

17.07.2015 | Zatímco špekáček patří ke stálicím české grilovací scény, klobásky jsou spíše občasným návštěvníkem a vítaným zpestřením zahradních party. Česnekové, paprikové nebo bylinkové, silné i tenké, bílé i červené – nabídka v na pultech supermarketů i řeznictví je skutečně bohatá. Podle čeho ale vybrat ty opravdu nejlepší?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.