27.08.2012 | Při testování v laboratoři jsme se tentokrát zaměřili na vaječné žloutky, které díky obsahu lecitinu fungují v majonézách jako emulgátor.
25.07.2012 | Při nákupu je třeba rozlišovat mezi taveným sýrem a ostatními výrobky, které vypadají jako tavený sýr, ale mohou obsahovat vyšší podíly jiných složek, které není povoleno do tavených sýrů přidávat.
06.06.2012 | Nakoupili jsme deset neochucených odtučněných tvarohů a pět ochucených jahodových tvarohů a výrobků na jejich bázi, které jsme nechali otestovat v laboratořích VŠCHT.
31.05.2012 | Oblíbený lovecký salám jsme porovnávali s definicí Zaručené tradiční speciality a podívali jsme se, jaké přídatné látky výrobci používají a proč.
07.05.2012 | Testovali jsme kvalitu hořkých čokolád jak senzoricky, tak analyticky, kdy jsme ověřovali obsah tukuprosté kakaové sušiny a vypočetli obsah celkové kakaové sušiny.
17.04.2012 | Prověřili jsme, jak je to s nižším podílem masa v masných výrobcích a zda se v nich opravdu objevují kusy kostí.