Články se štítkem: regiony

První farmářská prodejna ČESKÝ GRUNT v Olomouci

15.11.2011 | Přímo v srdci úrodné Hané, otevírá ČESKÝ GRUNT svoji další farmářskou prodejnu. Jedná se o první prodejnu ČESKÝ GRUNT v Olomouci i na Moravě.

Poklady Plzeňského kraje

19.10.2011 | Město Plzeň a kraj, který se kolem rozprostírá, se mohou pochlubit mnohým. V poslední době především fotbalem. Avšak že je město i dostatečně kulturní dokazuje titul Město Kultury pro rok 2015. Univerzita má v kraji také svou tradici. A stejně tak potravinářství.

Nová prodejna ČESKÝ GRUNT v Táboře

12.10.2011 | Rozvoj sítě farmářských prodejen ČESKÝ GRUNT pokračuje a nová prodejna v Táboře přivítala své zákazníky v úterý 11.10.

Ústecký kraj: překvapivě rozmanitý

15.09.2011 | Když se řekne Ústecký kraj, každý si představí zdevastovanou krajinu, která vzhledem připomíná strašidelné utopické vize. Neznalého by překvapilo, že se tento kraj stihl za posledních dvacet let vrátit k životu a dnešní rozmanitost Krušných hor a Českého středohoří bere dech. Znovu v něm lze nalézt krásy, které v něm viděl romantický básník Karel Hynek Mácha.

Praha – matka měst, matka dobrot

15.09.2011 | V minulých číslech jsme se zaměřili na bezvadné produkty z různých krajů. Neměli bychom zapomínat, že naše hlavní město je také kraj a může se pochlubit zajímavou produkcí. Sledujíce světové trendy, se hlavní město stává i gastronomickým rájem, ve kterém mohou labužníci ochutnat tradiční českou i světovou kuchyni. Praha je místem, kde se koná celá řada food festivalů a pořádají se farmářské trhy, díky kterým si Pražené mohou nakoupit čerstvé a lokální produkty.

Nová farmářská prodejna

29.08.2011 | ČESKÝ GRUNT otevírá již čtvrtou prodejnu. Ta se nachází v Praze 10 - Uhříněvsi. Zákazníci zde najdou, tak jako v ostatních prodejnách, výhradně české potraviny od malých a středních farmářů či výrobců. Prodejna bude otevřena celoročně od pondělí do soboty.

Vůně benzinu, výborné potraviny a dobrá zábava

03.08.2011 | Víte, co má společného vůně benzínu, výborných potravin a dobrá zábava? Přijďte 20. a 21. srpna do Kutné Hory a přesvědčte se, že je to recept na skvělý víkend pro celou rodinu. Zveme Vás na 3. ročník mezinárodní rallye veteránů.

Poklady z jihu Moravy

01.08.2011 | Když se řekne Jihomoravský kraj, každý si vybaví Brno, moravskou metropoli, nad kterou ční majestátný Špilberk a pod kterou se divoce splétají a rozplétají katakomby. Typické nářečí, takzvaný hantec. A také bodré obyvatelstvo, které na toto malebné místo nedá dopustit. Ruku v ruce s tím jde samozřejmě dobré a tradiční jídlo.

Nejlepší chléb se peče v Pelhřimově

03.06.2011 | Letošní národní soutěž „Chléb roku 2011“ se uskutečnila 2. června v Pardubicích, v rámci tradiční pekařské slavnosti DNY CHLEBA. Pekařské firmy z celé ČR přihlásily do soutěže celkem 52 vzorků. Soutěžilo se ve dvou kategoriích: o nejlepší konzumní chléb z průmyslových pekáren a o nejlepší řemeslný chléb, který je vyráběný s vyšším podílem ruční práce.

Speciality Jižních Čech

18.05.2011 | Jižní Čechy jsou ozdobou republiky. Jsou známé svou krásou, průmyslem netknutou přírodou, výjimečnou architekturou i historií, která je patrná na každém kroku. Přehrada Lipno a plující lodičky, Šumava s Boubínským pralesem, rybníky okolo Třeboně, malebné uličky Českého Krumlova, kamenný most v Písku a Holašovice, jež svou ochranou zaštítilo UNESCO – tyto pojmy se staly synonymem pro dovolenou v tuzemsku.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.