regiony  

První farmářská prodejna ČESKÝ GRUNT v Olomouci

První farmářská prodejna ČESKÝ GRUNT v Olomouci

15.11.2011 Redakce

Přímo v srdci úrodné Hané, otevírá ČESKÝ GRUNT svoji další farmářskou prodejnu. Jedná se o první prodejnu ČESKÝ GRUNT v Olomouci i na Moravě.

Nová farmářská prodejna nabídne svým zákazníkům čerstvé a poctivé domácí potraviny, od malých a středních dodavatelů, především regionálního původu. Prodejny ČESKÝ GRUNT si kladou za cíl podpořit domácí výrobce a přinést na stůl koncových zákazníků kvalitní potraviny bez množství náhražek a dochucovadel. Prodejna byla otevřena v úterý 8. 11. 2011 na Dolním náměstí 12 v Olomouci. Otevřeno bude celoročně, od pondělí do soboty. Zákazníci u nás najdou výrobky od cca 40 dodavatelů. Všechny potraviny jsou výhradně českého původu. Součástí sortimentu jsou především poctivé uzeniny a maso, čerstvé pečivo, domácí sýry a mléčné výrobky, sezónní ovoce a zelenina, med, vína, mošty a další potraviny. Čerstvé potraviny k nám vozí především dodavatelé z blízkého okolí, ochutnat však můžete výrobky i z jiných krajů republiky. Rozhodujícím kriteriem při výběru sortimentu je chuť, kvalita a český původ.

Olomoucká prodejna je již šestou v síti ČESKÝ GRUNT. Další dvě najdete v Praze, po jedné pak v Pardubicích, Písku a Táboře. Obchodní síť ČESKÝ GRUNT je budována prostřednictvím vlastních prodejen a franšíz. Otevření dalších dvou prodejen je plánováno na konec tohoto roku.


Mohlo by vás zajímat

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.