regiony  

Nová prodejna ČESKÝ GRUNT v Táboře

Nová prodejna ČESKÝ GRUNT v Táboře

12.10.2011 Redakce

Rozvoj sítě farmářských prodejen ČESKÝ GRUNT pokračuje a nová prodejna v Táboře přivítala své zákazníky v úterý 11.10.

Jedná se již o pátou prodejnu v síti ČESKÝ GRUNT, z toho o druhou v jižních Čechách. Do konce roku 2011 se plánuje otevření dalších dvou až tří regionálních prodejen. Táborská prodejna farmářských potravin přinese zákazníkům celoroční přístup k poctivým domácím potravinám. Otevřena bude od pondělí do soboty na Husově náměstí 531 u ústí Šafaříkovy ulice. V jedné prodejně se zákazníci setkají s nabídkou 30 až 40 výrobců. Sortiment zahrnuje především poctivé uzeniny, maso, sýry a mléčné výrobky, čerstvé pečivo, sezónní ovoce a zeleninu, med, vína, mošty a další potraviny. Dodavateli jsou především malí a střední farmáři a výrobci z blízkého okolí. Rozhodujícím kriteriem při výběru sortimentu je chuť, kvalita a český původ.

První prodejna ČESKÝ GRUNT byla otevřena v roce 2010 v Praze na Vinohradech. Od té doby se obchodní síť ČESKÝ GRUNT rozšiřuje prostřednictvím vlastních prodejen a franšíz. Do konce roku společnost připravuje otevření dalších prodejen v Příbrami, Olomouci a jedná o prostorech Českých Budějovicích.

Vznik nových prodejen provází nejen zájem samotných nakupujících, ale i místních farmářů a výrobců jako dodavatelů, potenciálních franšízantů i obcí a městských částí, které mají zájem rozšířit servis obyvatelům. Společnost proto připravuje plány rozvoje na příští rok.   


Mohlo by vás zajímat

VĚDCI: PŮDA JE PLNÁ PESTICIDŮ, ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI ZA TO ALE NEMOHOU

08.04.2024 | Výsledky ukázaly, že v zemědělsky využívané krajině se koncentruje a šíří poměrně velké množství pesticidů, z nichž některé mohou mít významný dopad na biologickou rozmanitost a zároveň jsou výrazně rizikové i pro člověka. Z velké části se ovšem nejednalo o látky aplikované samotnými farmáři.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.