Zaujalo nás

Českou biopotravinou roku 2011 je ovčí sýr Arnika

29.02.2012 | Vítězem jubilejního desátého ročníku soutěže a tedy Českou biopotravinou roku 2011 byl vyhlášen ovčí biosýr Arnika z Horského statku Abertamy. Odborná porota vítěze vybrala mezi dalšími 57 nominovanými biopotravinami.

Jak se vyznat v obalech?

27.02.2012 | Obal slouží nejen jako tichý prodavač, který nás láká k nákupu, je i cenným zdrojem informací o konkrétní potravině. Za potravinu uvedenou na trh v plném rozsahu odpovídá osoba uvedená na výrobku, bez ohledu na to, zda se jedná o výrobce, prodejce, dovozce nebo balírnu.

Výsledky kontroly drůbežího masa

16.02.2012 | Výsledky mimořádné kontroly baleného čerstvého chlazeného drůbežího masa na stanovení přítomnosti salmonel nepotvrdily přítomnost sérotypů salmonely.

Zavádějící informace o výsledcích testů škodí spotřebitelům i výrobcům

16.02.2012 | Potravinářský průmysl vítá fakt, že se spotřebitelské organizace i další subjekty zajímají intenzivně o kvalitu potravin. Nicméně nesprávné vyhodnocení výsledků testů potravinářských výrobků a mnohdy až účelové zdůrazňování některých parametrů vede k matení spotřebitele a v krajním případě i k neoprávněnému poškození výrobce. Příkladem těchto aktivit je i nedávný test kvality drůbežího masa, který byl publikován v řadě médií.

Co mlsat na Valentýna?

14.02.2012 | Při přípravě nebo objednávání valentýnské večeře vsaďte na osvědčené recepty a využijte síly některých pokrmů. Prozradíme vám i recept na nápoj lásky!

Češi více věří českým potravinám

13.02.2012 | Potraviny z České republiky jsou kvalitnější a bezpečnější než potraviny z dovozu. To si podle průzkumu „Bezpečnost potravin ve vnímání obyvatel České republiky“, který zadalo Ministerstvo zemědělství, myslí velká část Čechů. Cílem výzkumu bylo zjistit, jak je pro spotřebitele důležitá kvalita a bezpečnost potravin, jak mění nákupní zvyklosti a jak rozumí označení na potravinách.

Únor - měsíc masopustu, piva, vína a lásky

08.02.2012 | Už víte, kam vyrazit za masopustní zábavou? Tušíte, kde se vzalo slovo afrodiziaka a které zajímavé akce na poli gastronomie v únoru určitě nevynechat?

Ministr zemědělství jednal s britským ministrem

31.01.2012 | Evropa musí podporovat konkurenceschopnost svého zemědělství snížením administrativy, shodli se český a britský ministr zemědělství. Český ministr zemědělství Petr Bendl v Praze jednal s Jimem Paicem, ministrem zemědělství a potravinářství Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, o budoucí podobě Společné zemědělské politiky EU, mezinárodní smlouvě o posílené hospodářské unii i o tom, jak postupovat proti zemím, které nesplnily směrnici Evropské unie na chov nosnic v komfortnějších klecích.

Zpříjemněte si život sladkým zákuskem

26.01.2012 | Uvařte si jahodové Mille-Feuille z krému mascarpone, delikátní specialitu, jejíž přípravä není vůbec náročná!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.