Co mlsat na Valentýna?

Co mlsat na Valentýna?

14.02.2012 Jindra Tužilová

Při přípravě nebo objednávání valentýnské večeře vsaďte na osvědčené recepty a využijte síly některých pokrmů. Prozradíme vám i recept na nápoj lásky!

10 – Hroznové víno
Jednoduché, dostupné, chutné. Hroznové víno můžete použít do ovocného salátu nebo k sýrům, ale nevětší úspěch sklízí, pokud ho jíte samotné. Díky hroznovému cukru získáte dostatek potřebné energie třeba na romantickou valentýnskou procházku.

9 – Avokádo
Z avokáda se dá připravit výborná pomazánka nebo ho můžete nakrájet do lehkého zeleninového salátu. Dodá spoustu vitaminů a minerálů a Aztékové ho používali jako sexuální stimulant. Avokádo se ženám bude hodit i při přípravě na schůzku ­– rozmačkaná dužina se dá použít jako skvělá pleťová maska.

8 – Mango
Pokud vám nechutná avokádo, dobrou alternativou může být mango. Má stejné účinky, je šťavnaté a kromě ovocného salátu ho můžete použít i do čatní k masům.

7 – Šlehačka
Tato ingredience lásky je tučná a neobsahuje žádné afrodiziakum, ale určitě najdete způsob, jak ji správně naservírovat. A nemusíte čekat na zmrzlinový nebo ovocný dezert!

sladkosti

6 – Jahody
V kombinaci se šlehačkou nebo čokoládou budou neodolatelné. Navíc zkrášlují kůži i vlasy díky množství stopových prvků a vitaminů a posilují imunitu. A to už jsou pádné důvody, proč si je vhodit do šampaňského, nemyslíte?

5 – Kaviár
Nejdražší pokrm na tomto seznamu. Vajíčka jsou znakem plodnosti a díky téměř padesátce minerálů a vitamínů, které kaviár v sobě obsahuje, se stává také nejvýživnějším pokrmem pro milence.

4 – Čokoláda
Nejznámější pokrm, který vám stejně jako sport nebo láska zvedne hladinu endorfinů v krvi a člověku je pak neuvěřitelně fajn.  Ideální zákusek, třeba s jahodami, nebo jiným ovocem. Dokonce se říká, že čokoláda dokáže u žen vyburcovat čtyřikrát více endorfinů než opravdu vášnivý polibek. Je jen na vás, jestli se rozhodnete tento pokrm pokořit.

cokolada

3 – Ústřice
Připadají vám moc drahé a exotické? Neváhejte a ochutnejte! Už způsob pojídání ústřic je jakousi milostnou předehrou a navíc díky zinku působí ústřice kladně na mužskou potenci.

ustrice

2 – Šampus
Pokud si chcete večer opravdu užít, tak nic nenahradí „bublinky“. Mezi šlechtou se dříve říkalo, že šampaňské opravdu dobývalo nevěsty. Pokud zůstanete u jedné láhve, přidáte například jahody, večer se jistě vydaří.

1 - Cognac Love Potion
Cognac Love Potion neboli nápoj lásky. Osvědčený starý recept, který skvěle chutná a který z líného kocoura dokáže udělat nespoutaného tygra.  Není ovšem dobré konzumaci tohoto nápoje přehánět. Z nespoutaného tygra by se mohl stát agresivní vlk nebo naopak spící mazlíček!

Recept na nápoj lásky


Ingredience:

1/2 litru bílého suchého vína
1/2  litru koňaku (nebo alespoň sklenku koňaku)
30 g skořicových tyčinek
1 lusk vanilky
30 g nastrouhaného zázvoru
50 g javorového sirupu
2 křepelčí vajíčka
špetka muškátového oříšku

Postup:

Nejdříve namočte skořici, vanilku a zázvor v bílém víně a nechte louhovat po dobu 48 hodin. Poté přefiltrujte, přidejte javorový sirup, křepelčí vajíčka, koňak a muškátový oříšek. Vše spolu důkladně promíchejte, nechte chvíli odstát a poté podávejte v koňakových sklenkách. Díky tomuto smyslnému nápoji budete velmi uvolnění, dosáhnete příjemného opojení a navíc díky koření ovšem vydržíte v bdělém stavu.


Mohlo by vás zajímat

STÍN NAD BUDOUCNOSTÍ OLIVOVÉHO OLEJE: TRANSFORMACE V ODVĚTVÍ

06.05.2024 | Výrobci olivového oleje čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

INSPEKCE ODHALILA FAZOLE PLNÉ HERBICIDŮ: "DOBROTU" PRODÁVALO TESCO

17.04.2024 | V sušených fazolích, které prodával řetězec Tesco pod svou privátní značkou, zjistila laboratorní analýza Státní zemědělské a potravinářské inspekce výskyt herbicidu ve čtyřikrát vyšším množství, než povoluje zákon. Šlo o fazole vypěstované v Argentině a nevyhovující šarže měla 1344 balení, uvedl v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.