Zaujalo nás

Kde vaří nejlepší chilli con carne?

20.06.2012 | V sobotu 16. června 2012 se v rámci festivalu americké kuchyně Taste of America (www.tasteofamerica.cz) uskutečnil již 2. ročník soutěže Chili Con Carne Contest.

Vydejte se za chutěmi světa

18.06.2012 | V Praze vznikla první česká cestovní agentura, která se specializuje na zážitkovou gastronomii spojenou s poznáváním nejzajímavějších kulinárních destinací světa. Každý nadšený gurmán má od nynějška možnost prožít netradiční dovolenou, zaměřenou nejen na objevování dosud nepoznané krásy zemí, ale především na požitky jeho chuťových buněk. Agentura Culinaria Travel nabízí hotové víkendové zájezdy, několikatýdenní kulinární dobrodružství v dalekých zemích i zájezdy na míru zcela podle přání zákazníka.

Krkonošské kyselo, bramboráky a další regionální speciality

12.06.2012 | Krkonošské strapačky s houbovým ragú, Krkonošský bramborák s česnekem nebo se švestkami v rumu, Krkonošské kyselo nebo sladká tečka Krkonošské sejkory s medem a vlašskými ořechy. Lázeňský resort Údolí Bratrouchov nabízí nejen autentickou krkonošskou přírodu, ale i menu prezentující tento region v jeho tradiční podobě.

Vinařství Volařík nabídne k vínu nově i paštiky z Hamé

11.06.2012 | Vinařství Volařík z Mikulova a společnost Hamé s.r.o. uzavřely spolupráci, jejímž cílem je vzájemná podpora a nabídka vybraných produktů.

Do českých měst a vesnic se vracejí pivovary

31.05.2012 | Do českých měst a vesnic se vracejí pivovary, počet obcí s vlastním pivovarem vzrostl od roku 2000 více než dvojnásobně. Na tiskové konferenci to dnes uvedl výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý. Zvyšující se počet pivovarů souvisí především s trendem vzniku minipivovarů. Řada měst, kde dříve pivovary zavřeli, se nyní v rámci obnovy bývalých pivovarských objektů vrací i k výrobě piva.

Potravinářská komora ČR volila prezidenta

31.05.2012 | Potravinářskou komoru povede další čtyři roky prezident Ing. Miroslav Toman, CSc. Rozhodlo o tom dnes ve volbách nové Představenstvo Potravinářské komory ČR.

Aféry s potravinami mohou oslabit pozici řetězců

24.05.2012 | Nepříznivé výsledky kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), která letos v prodejnách často odhaluje prošlé a špatně označené potraviny, mohou oslabit pozici obchodních řetězců na tuzemském trhu s čerstvými potravinami. Na konferenci Retail in Detail/Fresh Food to dnes řekl analytik Zdeněk Skála ze společnosti Incoma GfK.

Praha se konečně dočkala svého Muzea gastronomie

24.05.2012 | Dne 23. května se na pražském Starém Městě pro širokou veřejnost otevírají brány Muzea gastronomie.

Prodejny Sklizeno nabízejí kvalitní maso

22.05.2012 | Opravdu kvalitní maso je v českých obchodech vzácností. Křehčené kuřecí doháněné vodou, vepřové ze zvířat, která žila celý život ve stresu, a příliš „čerstvé“ hovězí naprosto převažuje.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.