Zpříjemněte si život sladkým zákuskem

Zpříjemněte si život sladkým zákuskem

26.01.2012 Redakce

Uvařte si jahodové Mille-Feuille z krému mascarpone, delikátní specialitu, jejíž přípravä není vůbec náročná!

Jak na to vám poradí šéfkuchař restaurace Pálffy Palác Club Martin Blažek.

Připravte si: 0,5 kg mascarpone, 12 větších jahod, cukr moučku dle potřeby, 1 x A4 listového těsta, 0,5 kg lesního ovoce,snítku máty a mletou skořici

Postup:

Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem. Listové těsto vyválíme, nakrájíme na stejně velké trojúhelníky, položíme na pečící papír a zatížíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C. Upečené trojúhelníky posypeme směsí skořice a moučkového cukru.

zakusek

Na talíř nastříkáme trochu krému, na který položíme trojúhelník těsta, opět stříkneme krém, obložíme krájenými jahodami a přidáme další oplatku. Celý postup opakujeme a zakončíme oplatkou ozdobenou snítkou máty.

Pálffy Palác Club, sídlící v druhém patře barokního Pálffy Paláce na Malé Straně, patří k nejvyhledávanějším pražským restauracím. Menu je připravováno výhradně z čerstvých surovin prvotřídní kvality, což je na výsledné chuti samozřejmě znát. Kulinářské zážitky jsou tady dostupné všem příznivcům dobrého jídla a pití.

sefkuchar

Šéfkuchař restaurace Pálffy Palác Club Martin Blažek


Mohlo by vás zajímat

VYZKOUMÁNO: KÁVA ARABICA JE STARŠÍ NEŽ ČLOVĚK

23.04.2024 | Káva je bezesporu velkou částí světové kultury a milovníci kávy oceňují nejvíce tu, která pochází z kávovníku arabského, běžně známou jako arabica. Vědci nyní vytvořili rodokmen této kávy a zjistili, že tento druh vznikl přirozeným křížením dvou jiných odrůd kávy odhadem před 610 000 až jedním milionem let v etiopských lesích.

MRAZY NAPÁCHALY ŠKODY NA VINICÍCH, JDE O MILIONY

22.04.2024 | Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v Česku půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl to prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Vinohrady v Čechách ničil noční mráz o víkendu, část úrody poškodil už v noci na pátek. Vinaři na jihu Moravy proto od minulého týdne pozorně sledují několik předpovědních modelů i vlastní meteostanice, doplnil Chlad.

RYZLINK JE ZÁRUKOU SKVĚLÉHO VÍNA: POTVRZENO NA VALTICKÝCH VINNÝCH TRZÍCH

19.04.2024 | Šampionem mezi bílými víny je v 57. ročníku soutěže Valtické vinné trhy Ryzlink vlašský Terroir Pálava 2022, výběr z hroznů z Vinařství Vajbar ze Zaječí na Břeclavsku, mezi červenými víny odborná porota nejvýše hodnotila Cabernet Sauvignon 2021, výběr z hroznů, z Vinařství Garčic z Pavlova na Břeclavsku. Hodnocení více že 700 vzorků z 11 zemí a čtyř světadílů trvalo čtyři dny, o výsledcích dnes informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.