Články se štítkem: recepty

Den bez štrúdlu je jako obloha bez hvězd

17.02.2015 | Patří k nejoblíbenějším a nejobvyklejším sladkým tečkám, které si po nedělním obědě dopřáváme. Ne vždy ale býval součástí jídelníčku všech vrstev, za Marie Terezie náležel k vybraným pochoutkám vídeňských oslav a plesů.

Žampionový štrúdl

16.02.2015 | Do jakého roku vznik štrúdlu spadá, zůstává gastronomickým tajemstvím, jisté je jen to, že první písemná zmínka pochází z roku 1696, kdy se objevil v kuchařce s názvem „Koch-Puech“.

Paštikový čtyřlístek pro štěstí, nebo pro zlost?

09.02.2015 | U fotbalu jsem zase slyšela starší pány, jak si stěžují, že ženské prý dnes už neumějí vařit. Tak jsem šla domů a upekla si domácí paštiku. Co bych jim vysvětlovala… Domácí paštika – zní vám to složitě?

Zamilované recepty nejen na Valentýna

09.02.2015 | Správné snídani pro náš milovaný protějšek by neměla chybět překvapivá tečka. Ideálně i s vyznáním lásky. Vyzkoušejte i vy rychlé a jednoduché recepty. Uvidíte, že vykouzlíte na tváři úsměv tomu, koho máte rádi.

Není královnou krásy, ale chutná skvěle

03.02.2015 | Do výroby domácí šunky se v poslední době pouští stále větší počet lidí. Důvodem je zejména jejich zklamání z kvality šunek průmyslově vyráběných a také snaha mít přehled o tom, co přesně konzumuji.

Překvapte partnera valentýnskou pizzou

29.01.2015 | Pizza patří mezi nejoblíbenější jídla světové kuchyně. Pokud ještě nevíte, čím překvapit partnera nebo partnerku na Valentýna, možná vás inspiruje recept na tuto pochoutku.

Kotlety ve šlehačce podle babičky Káji

16.01.2015 | Oblíbený recept moderátora Vojty Bernatského může rozvonět i vaši kuchyni.

Rakvičkový okamžik

08.01.2015 | Nejlepší rakvičky dělá kamarádka Magda, cukrářka v Krušných horách. Plní je koňakem, polévá čokoládou a šlehačkou nešetří. Jenže já jsem si umanula, že si upeču takové, jaké dělávala babička.

Jak místo chaloupky upéci chatrč

18.12.2014 | Dodnes si pamatuji ty kousky pohádek, které popisují právě perníkové nebo dokonce cukrové chaloupky. Třeba jeden z citátů zní: „Vede k ní chodníček z cukrových špalíčků…“

Jak upravit nejen svátečního pstruha?

27.11.2014 | Jak tuto sladkovodní pochoutku nejlépe vybrat a upravit radí Josef Kolář z Rybářství Kolář, které je největším tuzemským producentem pstruha duhového.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.