recepty  

Zamilované recepty nejen na Valentýna

Zamilované recepty nejen na Valentýna

09.02.2015 Redakce

Správné snídani pro náš milovaný protějšek by neměla chybět překvapivá tečka. Ideálně i s vyznáním lásky. Vyzkoušejte i vy rychlé a jednoduché recepty. Uvidíte, že vykouzlíte na tváři úsměv tomu, koho máte rádi.

Sladká valentýnská snídaně

Suroviny:

·        Toustový chléb světlý Penam

·        Marmeláda – jahodová nebo malinová

·        Med

·        Moučkový cukr

·        Ovoce na ozdobu

·        Vykrajovátka nejlépe ve tvaru srdíčka

Postup:

Z toustových chlebů vykrojíme srdíčka. Dle libosti je ozdobíme hustší jahodovou nebo malinovou marmeládou. Pomocí konce čajové lžičky nebo špejle můžeme vytvořit různé obrazce či zamilované vzkazy. Zároveň můžeme tousty z jedné strany lehce potřít medem a spojit je k sobě.

Posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme ovocem.

 

Zamilovaná snídaně

toast

 Suroviny:

·        Toustový chléb světlý Penam

·        Vejce

·        Zelenina na ozdobu

·        Vykrajovátka nejlépe ve tvaru srdíčka

Postup:

Opečeme dva plátky toustového chleba. Na pánvi usmažíme volské oko, které klademe na spodní opečený toust. Uprostřed druhého opečeného toustu vykrojíme srdíčko. Tento plátek položíme opatrně na volské oko tak, aby žloutek byl ve vykrojeném srdíčku.

Můžeme ozdobit několika druhy zeleniny.


Mohlo by vás zajímat

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

POLÉVKA JE GRUNT! TU NETRADIČNÍ UVAŘÍTE ZE SÝRA I ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA

30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.

HUSA NA MARTINA JAKO NUTNOST: S JABLKY, NEBO RADĚJI S KAŠTANY?

10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.